De Filipijnse president Rodrigo Duterte tijdens een persconferentie in Davao City.
Volledig scherm
De Filipijnse president Rodrigo Duterte tijdens een persconferentie in Davao City. © AFP

Filipijnse president Duterte: "Schiet me dood, maar sluit me niet op"

De Filipijnse president Rodrigo Duterte laat het naar eigen zeggen niet aan zijn hart komen dat het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) een vooronderzoek instelt naar zijn 'war on drugs', die al enkele duizenden doden heeft gekost en waarbij hij mogelijk misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan. Duterte vroeg zich af of het ICC überhaupt wel jurisdictie heeft in zijn land. Indien nodig, aldus Duterte, trekken de Filipijnen zich uit het ICC terug. 

6 reacties

 • stijn digger

  3 jaar geleden
  Duterte is de maffiabaas
 • Denis Stock

  3 jaar geleden
  Lik op stuk beleid, de landen die hieraan verzuimen, betalen het gelag vroeg of laat.
 • martijn ramaekers

  3 jaar geleden
  In mijn ogen is Duterte een misdadiger. Hij heeft mensen zonder proces vermoord. Geen enkele reden is goed om mensen zomaar omwille van een vermoeden te vermoorden. Ik denk dat hij zich te goed waant en zelf buiten de wet staat. Hopelijk blijft hij niet aan de macht en kan het gerechtshof in Den Haag iets doen.
 • Fred De Vlaminck

  3 jaar geleden
  Duterte laat alleen drugsdealers afknallen als het bewezen is. En zo moet het met die criminelen die zelfs aan de scholen hun rommel staan te verkopen !
 • Michael Dimers

  3 jaar geleden
  Ik vind dat we Duterte welkom moeten heten in ons land. Dat hij hier ook alle drugsdealers en drugsverslaafden eens aanpakt. Dan zullen er veel minder onschuldige mensen slachtoffer worden van dergelijk crapuul !