De Filipijnse president Rodrigo Duterte tijdens een publieke toespraak in Manila.
Volledig scherm
De Filipijnse president Rodrigo Duterte tijdens een publieke toespraak in Manila. © AFP

Filipijnse president Duterte heeft nood aan "psychiatrisch onderzoek", volgens VN

De beruchte Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft nood aan een "psychiatrisch onderzoek". Dat heeft de Hoge VN-commissaris voor de Mensenrechten vrijdag gezegd nadat het staatshoofd rapporteurs van de volkerenorganisatie veelvuldig beledigde.

7 reacties

 • Francois De Rop

  3 jaar geleden
  De gemeenschap gaat dus akkoord dat de drugshandelaren, telers de wereld mogen verpesten. Of is de gemeenschap bang dat ze in de toekomst niet meer aan hun drugs kunnen geraken. Er mag eens grote kuis gehouden worden in de drugs.
 • Dirk Vanhecke

  3 jaar geleden
  Eenzijdige berichtgeving. Misschien eens ginder gaan kijken hoe populair hij is. Eindelijk iemand die opkomt voor gewone mensen en geen zakkenvuller is zoals zovele politici hier. Toch raar dat de pers altijd focust op de drugsverslaafden en die ook nog een keer verdedigt. Trouwens in de VN zitten ook een hoop zakkenvullers.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Is de Hoge VN-commissaris zelf al op consultatie geweest ? Zo te merken zonder enig resultaat, beste man.
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Hetzelfde taalgebruik als Trump dus, die ook eens bij de psychiater zou langs mogen.
 • peter verbruggen

  3 jaar geleden
  samen met trump naar t'gekkenhuis
 1. Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Een van de gevangengenomen activisten van de Wit-Russische oppositie, Maria Kolesnikova, heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko opgeroepen geen geweld te gebruiken. “Ik roep de autoriteiten op te stoppen met vechten tegen hun eigen volk, te luisteren naar de Wit-Russen en een nieuwe dialoog aan te gaan,” verklaarde de 39-jarige in een schriftelijk interview aan de krant Welt am Sonntag. “Stop het geweld! Stop de absurde rechtszaken!”, klonk het.