De Filipijnse journaliste Maria Ressa.
Volledig scherm
De Filipijnse journaliste Maria Ressa. © REUTERS

Filipijnse journaliste Maria Ressa mag Nobelprijs dan toch ophalen in Oslo

De Filipijnse journaliste Maria Ressa (58) heeft maandag van de gerechtelijke autoriteiten in haar land de toestemming gekregen om in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen. Momenteel is de journaliste voorwaardelijk vrij, in afwachting van een uitspraak in beroep nadat ze vorig jaar veroordeeld werd voor laster.

  1. Filipijnse regering geeft slappe felicitaties aan Nobelprijswinnares Maria Ressa en noemt haar “een veroordeelde crimineel”

    Filipijnse regering geeft slappe felicita­ties aan Nobelprijs­win­na­res Maria Ressa en noemt haar “een veroordeel­de crimineel”

    Drie dagen na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Filipijnse journaliste Maria Ressa, heeft de regering haar uiteindelijk gefeliciteerd. De gelukwensen maandag waren weliswaar lauw: “We feliciteren Maria Ressa ermee dat ze als eerste Filipijnse de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen”, aldus presidentieel woordvoerder Harry Roque. Daarnaast vermeldt hij graag nog dat Ressa “een veroordeelde crimineel” is.