Satellietbeelden tonen de Chinese schepen bij het Whitsun-rif, binnen de exclusieve economische zone van de Filipijnen.
Volledig scherm
Satellietbeelden tonen de Chinese schepen bij het Whitsun-rif, binnen de exclusieve economische zone van de Filipijnen. © EPA

Filipijnen sturen straaljagers naar geheimzinnige vloot uit China

De aanwezigheid van een mysterieuze Chinese vloot in de Zuid-Chinese Zee doet de spanning daar steeds verder oplopen. De Filipijnse strijdkrachten laten militaire vliegtuigen over de circa 200 Chinese schepen vliegen die zich bevinden bij het Whitsun-rif, binnen de exclusieve economische zone van de Filipijnen.

  1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
    TV

    RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

    Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.