Enkele jongeren spelen met hun fidget spinners. Het speelgoed zou nu echter gevaarlijker zijn dan voordien werd gedacht.
Volledig scherm
Enkele jongeren spelen met hun fidget spinners. Het speelgoed zou nu echter gevaarlijker zijn dan voordien werd gedacht. © epa

Fidget spinners zijn gevaarlijker dan ze lijken

Fidget spinners, de nieuwe speelgoedtrend onder jongeren, zijn gevaarlijker dan ze op het eerste zicht lijken. Na enkele incidenten waarbij kinderen stikten of het speelgoed zelfs in brand vloog, heeft de Amerikaanse consumentencommissie nieuwe veiligheidsvoorschriften verspreid.

 1. VIDEO: De fidget spinner is er voor kinderen, volwassenen en... apen!
  Play

  VIDEO: De fidget spinner is er voor kinderen, volwasse­nen en... apen!

  Dat de fidget spinner een rage is, moeten we u waarschijnlijk niet meer vertellen. Het speeltje is razend populair bij kinderen én volwassenen. Maar niet enkel mensen amuseren zich ermee, ook mensapen zien er blijkbaar de fun wel van in. In een video van de Weense dierentuin Schönbrunn is te zien hoe de 41-jarige orang-oetan Nonja het speeltje uitprobeert. Volgens de dierentuin was ze aanvankelijk nieuwsgierig naar de fidget spinner. Maar haar interesse was snel weer weg en de fidget spinner lag al gauw aan de kant.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph