Festivalgangers AstroWorld getuigen over dramatische avond: “Mensen duwden me zo hard dat ik niet meer kon ademen”

AstroWorldVrijdag zijn minstens acht mensen om het leven gekomen toen er paniek uitbrak op het muziekfestival AstroWorld in de stad Houston, in de Amerikaanse staat Texas. Honderden festivalgangers raakten bovendien gewond. Getuigen van de dramatische avond vertellen hoe gewelddadig het eraan toeging en hoe de organisatie volgens hen veel te laat ingreep. “Mensen duwden me zo hard dat ik niet meer kon ademen”, aldus een festivalganger. “We smeekten de security om ons te helpen, maar het had geen zin”, zegt een andere. 

 1. "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen": eigen werknemers halen uit naar 'The Voice of Holland'-bedenker in paginagrote advertentie
  Play

  "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen": eigen werknemers halen uit naar 'The Voice of Hol­land'-bedenker in paginagro­te adverten­tie

  Meerdere vrouwen die bij mediabedrijf Talpa werken spreken de oprichter van het bedrijf in een paginagrote advertentie aan op zijn optreden en verklaring in de uitzending van BOOS gisterenmiddag. “We hebben de reactie van John de Mol met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken aangehoord.” De advertentie verscheen in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’.
 2. 'Een van ziekste Covid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  'Een van ziekste Co­vid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  De veertigjarige Andrew Watts werd ziek op kerstdag 2020 en testte een dag later positief op het coronavirus. Hij werd opgenomen in een Londens ziekenhuis met een longontsteking. Watts kreeg van de artsen de weinig benijdenswaardige titel van “een van de ziekste Covid-19-patiënten ooit”. Pas nu, meer dan een jaar na zijn opname, kan hij thuis weer ademen zonder zuurstofslangetjes in de neus.