Ferry zinkt voor kust van Myanmar: 21 doden

Een ferry met aan boord zowat 200 passagiers is gezonken voor de kust van Myanmar. Daarbij kwamen minstens 21 mensen om het leven en zijn 26 anderen nog vermist. Dat meldt de politie.

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
  2. Raad van Europa vraagt Madrid af te zien van uitleveringsprocedure tegen Puigdemont

    Raad van Europa vraagt Madrid af te zien van uitleve­rings­pro­ce­du­re tegen Puigdemont

    De Raad van Europa heeft Spanje gevraagd om af te zien van de uitleveringsprocedures tegen de Catalaanse politici die in ballingschap in het buitenland leven, onder wie voormalig minister-president van de regio Catalonië Carles Puigdemont, die in ons land verblijft. De Spaanse regering meldde maandag dat ze vandaag gratie gaat verlenen aan negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten.