Deze Ferrari Pista 488, kostprijs ongeveer 380.000 euro, werd in beslag genomen.
Volledig scherm
Deze Ferrari Pista 488, kostprijs ongeveer 380.000 euro, werd in beslag genomen. © Facebook

Ferrari van Belg in beslag genomen na snelheidsovertreding in Frankrijk

DriveEen Belgische bestuurder is als gevolg van een snelheidsovertreding op een Franse autostrade zijn peperdure Ferrari kwijtgespeeld. Hij werd door de politie betrapt toen hij 242 km/u reed. Naast hem lag een passagier te slapen. De politie nam de Ferrari in beslag. De bestuurder belde dan maar een taxi aan wie hij 2.000 euro betaalde om in Zuid-Frankrijk te geraken. 

61 reacties

 • Johan Van Biesen

  2 maanden geleden
  Als je geen ongeluk veroorzaakt en niemand stoort is een boete onredelijk, er is geen slachtoffer. Net zoals stilstaan aan het rood licht in het midden van de nacht als er niemand is, waarom zou je dan een boete moeten krijgen als je voorzichtig door het rode licht rijdt?
 • David Hermans

  2 maanden geleden
  Ingrid Grieten, het verschil in snelheid is veel bepalender dan de absolute snelheid. Maar de gevolgen van hogere snelheid zijn veel erger natuurlijk (kinetische energie). En over het afstand houden (of beter: het gebrek eraan) zullen we maar zwijgen...
 • ingrid grieten

  2 maanden geleden
  De meeste files en ongelukken worden juist veroorzaakt door te trage chauffeurs en niet door te snelle chauffeurs. Iedereen die veel kilometers doet zal dit beamen.
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Zijn Ferrari kost een fortuin maar u mag gerust zijn dit is niks te veel voor die man maar alles wat er bovenop komt daar heeft hij pijn van en zeker van die geldboete die van mij nog 20 x hoger mag zijn
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  99% van de ongevallen zijn te wijten aan hoge snelheid, onder invloed rijden of een combinatie van beiden. Die wegpiraten mogen dan denken dat ze aan hoge snelheid veel allerter zijn maar andere weggebruikers, die zulke 'gekken' niet verwachten, kunnen een onvoorzien maneuvre maken zodat aan die snelheid zelfs Steve Warson ze niet meer kan ontwijken. Iemand die zich niet wil houden aan de verkeersregels hoort niet thuis in het verkeer.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.