Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Fenomeen van de ‘gele hesjes’ verklaard: “Wij zijn getuige van historische omwenteling die zich niet zal beperken tot Frankrijk alleen”

Politici krijgen moeilijk vat op de beweging van de ‘gele hesjes’. De ‘fluogele’ onvrede onder de bevolking heeft schijnbaar vele gezichten. Hoe moeten we naar dit fenomeen kijken en wat zal de toekomst brengen? Gerenommeerde Franse intellectuelen zijn ervan overtuigd dat we getuige zijn van een “historische omwenteling die zich niet zal beperken tot Frankrijk alleen”. “Dit is het radicalisme van de gematigden.”

34 reacties

 • Odette Versonnen

  3 jaar geleden
  Het zal nog erger worden,de mensen blijven niet aanvaarden.dat de politici blind en doof wil !!!blijven
 • Patrick Verbelen

  3 jaar geleden
  Uiteraard komt er protest en het zal nog grimmiger worden. Voor wie het nog niet door had, de hele Europese politiek wil maar 1 ding, de burgers terug straatarm maken. Dat doen ze door torenhoge belastingen, taksen en allerlei boetes.
 • Melissa van der Leene

  3 jaar geleden
  De vernieling is niet goed te spreken maar duw een mens in een hoekje en dan valt hij aan. Blijven werken meer betalen meer druk. Nee niet houdbaar.
 • Eric Vanquickelberghe

  3 jaar geleden
  Dit maakt allemaal duidelijk dat het voor Europa al vijf na twaalf is. Maar de politiek wordt niet wakker. Zij blijven de burger gewoon de duvel aandoen.
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Hoogste tijd dat mensen belangrijk zijn en niet enkele uitverkorenen elite.
 1. Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden
  1

  Bijzondere redding: vijf sikh mannen knopen tulbanden aan elkaar om wandelaars uit woeste rivier te redden

  Een groep sikhs in Canada heeft twee wandelaars op een inventieve manier kunnen redden. Zo gebruikten de mannen hun tulbanden als touwen om de hulpeloze wandelaars uit de woeste rivier te helpen. “Het sikhisme (een gods­dienst met in­vloe­den uit zo­wel het hin­doeïs­me als de is­lam), leert ons om mensen te helpen op elk mogelijke manier... zelfs met onze tulband”, aldus een van de sihks.