De krant Die Welt vreest intussen dat de uitslag in Beieren wel het eens het einde van de coalitie (GroKo) van Angela Merkel (foto) zou kunnen betekenen.
Volledig scherm
De krant Die Welt vreest intussen dat de uitslag in Beieren wel het eens het einde van de coalitie (GroKo) van Angela Merkel (foto) zou kunnen betekenen. © REUTERS

Federale regeringspartijen afgestraft in Beieren, Seehofer weigert op te stappen als CSU-voorzitter

Wat opvalt bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren: vooral de partijen die het ook op federaal niveau voor het zeggen hebben, worden afgestraft. Verschillende Duitse media vrezen dan ook gevolgen voor het federale niveau van Angela Merkel. Horst Seehofer heeft ondertussen laten verstaan dat hij niet zal opstappen als voorzitter van de CSU.

9 reacties

 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Je moet als politieker, hoe hoog je ook verheven bent, steeds naar het volk blijven luisteren ( Wir sind das Volk) wat dààr en daar alleen vind je de grootste gemene deler van wat men wil.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Erzal dus niks veranderen, dezelfde zakkenvullers bijten zich vast in de vetbetaalde postjes. De bende van Merkel blijft aan de macht. Een ramp voor de burgers.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Normale uitslag, de massa's immigranten zullen zeker niet AfD stemmen
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Zou Merkel haar desastreuze migratiebeleid er iets mee te maken hebben?
 • Roger Boni

  3 jaar geleden
  De AfD een rechtspopulistische partij noemen is wel kort door de bocht. Ze is en voert een identitaire politiek .
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.