Joe Biden
Volledig scherm
Joe Biden © AP

Federaal hof blokkeert besluit regering-Biden over vaccinatieplicht voor werknemers

Een federaal hof heeft zaterdag een verregaande coronamaatregel van de regering-Biden geblokkeerd. De Amerikaanse president besloot deze week in de strijd tegen de epidemie inenting tegen Covid-19 of wekelijks testen op het virus verplicht stellen voor bedrijven met meer dan honderd werknemers.

21 reacties

 • Paulina De Buyst

  1 jaar geleden
  Vroeger had je een doktersbriefje nodig om te bewijzen dat je ziek bent. Nu heb je het nodig om te bewijzen dat je gezond bent...sick world...pun intended
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Belangrijker dan Biden: Twee Amerikaanse "SeaWolf" Fast-Attack Subs, kwamen aan in San Diego, ze ontvingen uiterst geheime ladingen onder een canvas en vaarde de haven uit zonder dat de bemanning van boord ging! San Diego CA. heeft webcams die de stranden en de haven aan het grote publiek tonen. Die camera's hebben de twee onderzeeërs vastgelegd die in en uit San Diego CA. kwamen. Dus de informatie was al een beetje bekend. Er zijn dreigende (Chinese) wolken aan de horizon, erger dan je denkt..
 • Pascal Verhulst

  1 jaar geleden
  gelukkig is rolletje ver uitgespeeld en kan hij terug plaats maken voor de echte leider #Trump2024
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Socialisme is een politieke, sociale en economische filosofie die een reeks economische en sociale systemen omvat, die worden gekenmerkt door sociaal eigendom van de productiemiddelen en democratische controle, zoals het zelfbestuur van ondernemingen door arbeiders. Met een resultaat dat niemand voor zijn eigen mag denken, geen zeggen hoeveel geld ze mogen verdienen, hoge belasting, een zwak leger, geen persoonlijke vrijheid, micro-management de bevolking, iedereen met een bus of een trein etc.
 • Rik Clarysse

  1 jaar geleden
  Het gaat met Biden dezelfde weg op als met Obama ; Geen grote meerderheid, tegestand in zijn eigen partij. Ik hoop dat zijn tweede investeringspakket er door geraakt en dat hij zijn sociale veranderingen kan doorvoeren.
 1. Draagmoederschap in Rusland voor buitenlanders niet langer mogelijk

  Draagmoe­der­schap in Rusland voor buitenlan­ders niet langer mogelijk

  In het Russisch parlement is donderdag een wet aangenomen die buitenlandse koppels verbiedt gebruik te maken van draagmoederschap in Rusland. Zo willen ze kinderen "beschermen" tegen LGBTQIA+-gezinnen en orgaanhandel, klinkt het. Deze wet "zal de handel in onze kinderen voorkomen en hen beschermen tegen situaties waarin zij bij holebikoppels terechtkomen of het slachtoffer worden van criminaliteit, waaronder orgaanhandel", verklaarde Doema-voorzitter Viatsjeslav Volodine.
 2. Na oprichtster Elizabeth Holmes nu ook directeur van ex-biotechbedrijf Theranos naar de gevangenis

  Na opricht­ster Elizabeth Holmes nu ook directeur van ex-biotechbe­drijf Theranos naar de gevangenis

  Een federale rechtbank in de Verenigde Staten heeft Ramesh ‘Sunny’ Balwani woensdag veroordeeld tot bijna 13 jaar cel. Balwani was operationeel directeur (COO) van Theranos, een Amerikaans biotechbedrijf dat enkele jaren geleden over de kop ging. Vorige maand werd de oprichtster van de toenmalige start-up uit Californië, de zwangere Elizabeth Holmes, al veroordeeld tot 11 jaar cel.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.