Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve met mondmasker op.
Volledig scherm
Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve met mondmasker op. © REUTERS

Fed-baas Powell: pad naar economisch herstel lang en onzeker

Het pad naar economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis is lang en erg onzeker, al zijn er wel duidelijke tekenen van herstel van de Amerikaanse economie. Dat stelt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve.

  1. Expert radicalisering Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”

    Expert radicalise­ring Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmer­rie”

    De schrikwekkende terroristische moord waarbij vrijdag een Parijse leraar geschiedenis het leven liet, doet ook Vlaamse lerarenkamers huiveren. “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”, stelt directeur van het Atheneum Antwerpen en experte radicalisering Karin Heremans in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Zij merkte vandaag in haar leraarszaal “een zekere polarisering” op. “Iets waar we dienen voor op te letten.”
  2. Hoopgevend nieuws over coronavirus duwt Amerikaanse beurzen omhoog

    Hoopgevend nieuws over coronavi­rus duwt Amerikaan­se beurzen omhoog

    De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn met behoorlijke winsten de handel uit gegaan. Het sentiment op Wall Street werd onder meer geholpen door een daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen en het hoopgevende nieuws over een mogelijk coronavaccin. Net als in Europa zorgde de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen ook voor optimisme bij beleggers. Tot slot waren er nog bemoedigende opmerkingen van Fed-baas Jerome Powell.