Medewerkers van de Amerikaanse postdienst UPS demonstreren in Miami.
Volledig scherm
Medewerkers van de Amerikaanse postdienst UPS demonstreren in Miami. © AP

FBI: “Vreemde mogendheden willen misbruik maken van briefstemmen VS”

Autoriteiten in de Verenigde Staten waarschuwen dat vreemde mogendheden waarschijnlijk zullen proberen om de presidentsverkiezingen te beïnvloeden door misbruik te maken van het langzame tellen van de briefstemmen. 

 1. Amerikaanse post vreest dat “briefstemmen niet op tijd zullen aankomen voor presidentsverkiezingen”, critici zien opzettelijke vertragingsmanoeuvres

  Amerikaan­se post vreest dat “briefstem­men niet op tijd zullen aankomen voor presidents­ver­kie­zin­gen”, critici zien opzettelij­ke vertra­gings­ma­noeu­vres

  De Amerikaanse post (USPS) heeft gewaarschuwd dat mogelijk miljoenen brieven, waarin Amerikanen hun stem uitbrengen, niet op tijd zullen aankomen voor telling na de presidentsverkiezingen van 3 november. Tegenstanders beweren dat de topman van USPS, een medestander van president Donald Trump, de postbezorging opzettelijk vertraagt door allerlei kostenbesparende maatregelen op te leggen.
 2. Twitter bestrijdt 'desinformatie' over stemmen per post

  Twitter bestrijdt 'desinforma­tie' over stemmen per post

  Socialemediaplatform Twitter verscherpt zijn regels over informatie die beweringen over stemmen per post bevatten, zo heeft persbureau Reuters in de nacht van woensdag op donderdag gemeld. Twitter doet dat met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Als gevolg van de coronapandemie zullen veel Amerikanen naar verwachting per post hun stem uitbrengen. President Donald Trump stelt dat dit fraude in de hand werkt, waarvoor volgens zijn critici geen bewijs is.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Heeft een Amerikaanse rechter het lot van Joe Biden bezegeld? Beslissing kan hem tienduizenden stemmen kosten in cruciale swingstaat

  Heeft een Amerikaan­se rechter het lot van Joe Biden bezegeld? Beslissing kan hem tienduizen­den stemmen kosten in cruciale swingstaat

  Een rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft beslist dat stembrieven voor de presidentsverkiezingen die met de post worden teruggestuurd en niet in twéé enveloppes worden gestoken, ongeldig zijn. Die zogenaamde ‘naked ballots’ moeten volgens de rechter worden weggegooid. Democraten in de staat vrezen dat de beslissing Joe Biden er wel eens de overwinning zou kunnen kosten, en zo mogelijk zelfs ook het presidentschap.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'