Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center.
Volledig scherm
Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center. © AFP

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij: “Nu worden de geheimen van de Saoedi’s aan het licht gebracht”

UPDATEDe FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.

38 reacties

 • brecht azou

  1 maand geleden
  Schitterend, het werd tijd!
 • Brik Schotte

  1 maand geleden
  W. Bush is niet te vertrouwen en wist heel goed wat er ging gebeuren met ook met de Twin touwers, een man met twee gezichten.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Nu weer omdat het Biden is. Een democraat die documenten vrij geeft. Trump beweerde onlangs dat de Bush regering (republikeins) de aanslag mogelijk had kunnen voorkomen als ze alle waarschuwingen en informatie van de CIA en FBI ernstig genomen had. En voor een keer had Trump misschien wel gelijk.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  En in die documenten (vrijgegeven door de FBI uiteraard) zal natuurlijk de absolute waarheid staan, niets dan de waarheid. En wie dat gelooft moet dringend zijn hoofd eens laten nakijken of hij leeft op een andere planeet, al heel lang. De waarheid zal nooit uitkomen en wie erachter zit zal nooit bekend gemaakt worden.
 • Magda De Munck

  1 maand geleden
  Mijn eerste gedacht bij de aanslag in de VS was, ze krijgen lik op stuk, nooit heb ik één journalist één een artikel weten schijven over hoeveel onschuldige slachtoffers de VS hebben gemaakt in Vietnam, Korea, Irak, Afghanistan, etc…., enkel om hun regels op te leggen, en hun grote wapenmacht te misbruiken, het zal veel meer dan een veelvoud zijn dan de slachtoffers in Amerika. En telkens was een Republikeinse president, dat zijn pas massa moordenaars.
 1. Parlementaire commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

  Parlemen­tai­re commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

  De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump, Steve Bannon, voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen. De resolutie gaat nu naar het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, dat moet beslissen of het dossier wel degelijk wordt overgemaakt aan de rechtbank.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.