Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center.
Volledig scherm
Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center. © AFP

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij: “Nu worden de geheimen van de Saoedi’s aan het licht gebracht”

UPDATEDe FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.

38 reacties

 • brecht azou

  1 maand geleden
  Schitterend, het werd tijd!
 • Brik Schotte

  1 maand geleden
  W. Bush is niet te vertrouwen en wist heel goed wat er ging gebeuren met ook met de Twin touwers, een man met twee gezichten.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Nu weer omdat het Biden is. Een democraat die documenten vrij geeft. Trump beweerde onlangs dat de Bush regering (republikeins) de aanslag mogelijk had kunnen voorkomen als ze alle waarschuwingen en informatie van de CIA en FBI ernstig genomen had. En voor een keer had Trump misschien wel gelijk.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  En in die documenten (vrijgegeven door de FBI uiteraard) zal natuurlijk de absolute waarheid staan, niets dan de waarheid. En wie dat gelooft moet dringend zijn hoofd eens laten nakijken of hij leeft op een andere planeet, al heel lang. De waarheid zal nooit uitkomen en wie erachter zit zal nooit bekend gemaakt worden.
 • Magda De Munck

  1 maand geleden
  Mijn eerste gedacht bij de aanslag in de VS was, ze krijgen lik op stuk, nooit heb ik één journalist één een artikel weten schijven over hoeveel onschuldige slachtoffers de VS hebben gemaakt in Vietnam, Korea, Irak, Afghanistan, etc…., enkel om hun regels op te leggen, en hun grote wapenmacht te misbruiken, het zal veel meer dan een veelvoud zijn dan de slachtoffers in Amerika. En telkens was een Republikeinse president, dat zijn pas massa moordenaars.
 1. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
  Play

  Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

  Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?