Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center.
Volledig scherm
Dinsdagochtend 11 september 2001: een tweede gekaapt passagiersvliegtuig boort zich in de tweede toren van het World Trade Center. © AFP

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij: “Nu worden de geheimen van de Saoedi’s aan het licht gebracht”

UPDATEDe FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.

38 reacties

 • brecht azou

  2 maanden geleden
  Schitterend, het werd tijd!
 • Franky Verbeke

  2 maanden geleden
  W. Bush is niet te vertrouwen en wist heel goed wat er ging gebeuren met ook met de Twin touwers, een man met twee gezichten.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Nu weer omdat het Biden is. Een democraat die documenten vrij geeft. Trump beweerde onlangs dat de Bush regering (republikeins) de aanslag mogelijk had kunnen voorkomen als ze alle waarschuwingen en informatie van de CIA en FBI ernstig genomen had. En voor een keer had Trump misschien wel gelijk.
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  En in die documenten (vrijgegeven door de FBI uiteraard) zal natuurlijk de absolute waarheid staan, niets dan de waarheid. En wie dat gelooft moet dringend zijn hoofd eens laten nakijken of hij leeft op een andere planeet, al heel lang. De waarheid zal nooit uitkomen en wie erachter zit zal nooit bekend gemaakt worden.
 • magda de munck

  3 maanden geleden
  Mijn eerste gedacht bij de aanslag in de VS was, ze krijgen lik op stuk, nooit heb ik één journalist één een artikel weten schijven over hoeveel onschuldige slachtoffers de VS hebben gemaakt in Vietnam, Korea, Irak, Afghanistan, etc…., enkel om hun regels op te leggen, en hun grote wapenmacht te misbruiken, het zal veel meer dan een veelvoud zijn dan de slachtoffers in Amerika. En telkens was een Republikeinse president, dat zijn pas massa moordenaars.