Dr. Anthony Fauci, directeur van het the National Institute for Allergy and Infectious Diseases.
Volledig scherm
Dr. Anthony Fauci, directeur van het the National Institute for Allergy and Infectious Diseases. © AP

Fauci: “We moeten ons schuilhouden en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

De gerespecteerde Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft nog eens gesproken. Hij vreest voor een lastige herfst en winter en ziet een vaccin als hét kantelpunt in de hele coronapandemie. Tot dan “zullen we ons moeten schuilhouden”, zei hij. Fauci gelooft wel dat er nog eind dit jaar of begin volgend jaar een vaccin op de markt zal komen. Dat is sowieso later dan Donald Trump hoopte: hij ziet een vaccin graag nog vóór de presidentsverkiezingen begin november verschijnen.

7 reacties

 • lieve rigo

  2 jaar geleden
  Verstandige mens zo weten we tenminste dat het nog een hele tijd zal zijn voor er één vaccin beschikbaar is.
 • Jens Maldrie

  2 jaar geleden
  Alle scholen terug dicht en afstandsonderwijs gedurende het hele 1ste semester
 • Bert Verbist

  2 jaar geleden
  Hier zitten we ook nog altijd in de eerste golf, het virus is trouwens nooit weggeweest.
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Tsja, als je ziet dat mensen nog altijd 1,5 meter niet respecteren, een mondmasker nog niet goed kunnen opzetten. En onder de neus ... serieus ... ik ben zelf een brildrager en heb met moeite last van aandampende glazen. Als je een masker correct opzet heb je geen probleem. Als het zo verder gaat, nog 2 weken en alles terug toe
 • monique bolen

  2 jaar geleden
  De man is verstandiger dan zijn president.
 1. AOC beschuldigt twee rechters van Amerikaans Hooggerechtshof van meineed

  AOC beschul­digt twee rechters van Amerikaans Hoogge­rechts­hof van meineed

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, bijgenaamd AOC, wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens AOC hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.
 2. Beelden tonen minitornado in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadigde huizen
  Play

  Beelden tonen minitorna­do in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadig­de huizen

  Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zuid-Holland is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. De toeriste kreeg een dakpan op haar hoofd en overleed ter plaatse. Negen mensen raakten gewond. Buurtbewoners spreken van een “oorlogsgebied”. Minimaal honderd huurhuizen zijn beschadigd, waarvan sommige onbewoonbaar zijn.
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Experts huiveren van nieuwe adviseur van Trump die groepsimmuniteit voorstaat: “Kan twee miljoen levens kosten in VS”

  Experts huiveren van nieuwe adviseur van Trump die groepsimmu­ni­teit voorstaat: “Kan twee miljoen levens kosten in VS”

  Amerikaanse gezondheidsexperts maken zich grote zorgen over de plannen van neuroradioloog Scott Atlas, de nieuwe pandemie-adviseur van Trump die voorstander is van groepsimmuniteit. “Als we die willen bereiken zonder vaccin, zullen zo’n 250 miljoen Amerikanen het virus oplopen en 1,5 tot 2 miljoen van hen sterven”, waarschuwt cardioloog Jonathan Reiner.