Anthony Fauci.
Volledig scherm
Anthony Fauci. © EPA

Fauci waarschuwt: “Vaccin nog niet meteen einde van social distancing, mogelijk pas eind 2021 terugkeer naar ‘normaal’”

Zelfs al komt er een doeltreffend vaccin tegen het coronavirus op de markt, dan nog zijn we niet meteen verlost van de huidige maatregelen zoals social distancing. Daarvoor heeft de Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci gewaarschuwd. Hij ziet een terugkeer naar ‘het normaal’ mogelijk pas op het einde van 2021.

 1. Fauci: “We moeten ons schuilhouden en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  Fauci: “We moeten ons schuilhou­den en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  De gerespecteerde Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft nog eens gesproken. Hij vreest voor een lastige herfst en winter en ziet een vaccin als hét kantelpunt in de hele coronapandemie. Tot dan “zullen we ons moeten schuilhouden”, zei hij. Fauci gelooft wel dat er nog eind dit jaar of begin volgend jaar een vaccin op de markt zal komen. Dat is sowieso later dan Donald Trump hoopte: hij ziet een vaccin graag nog vóór de presidentsverkiezingen begin november verschijnen.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Amerikaanse toezichthouder keurt ‘Trumpmedicijn’ versneld goed

  Amerikaan­se toezicht­hou­der keurt ‘Trumpmedi­cijn’ versneld goed

  De Amerikaanse medicijnwaakhond Food and Drug Administration (FDA) heeft versnelde goedkeuring verleend aan de firma Regeneron om de synthetische antilichamen casirivimab en imdevimab toe te dienen voor de behandeling van patiënten met milde tot matige coronaklachten. Het gaat om mensen die positief getest zijn en die een hoog risico lopen zware klachten te ontwikkelen. President Donald Trump kreeg de middelen toegediend toen hij corona had.
 2. Originele verrassing van zieke Nederlander voor jarige vriendin in coronaquarantaine gaat viraal

  Originele verrassing van zieke Nederlan­der voor jarige vriendin in coronaqua­ran­tai­ne gaat viraal

  Nadat Nederlander Jasper corona bleek te hebben, vielen de oorspronkelijke verjaardagsplannen voor zijn vriendin Iris in duigen. Ondanks dat hij zelf goed ziek was door Covid, wilde hij haar alsnog thuis een leuke verjaardag bezorgen. Zo kwam hij tot een idee: “Als ingeving dacht ik: zou het niet grappig zijn als er onbekenden gaan aanbellen om haar te feliciteren via de intercom?”
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok