Anthony Fauci.
Volledig scherm
Anthony Fauci. © EPA

Fauci waarschuwt: “Vaccin nog niet meteen einde van social distancing, mogelijk pas eind 2021 terugkeer naar ‘normaal’”

Zelfs al komt er een doeltreffend vaccin tegen het coronavirus op de markt, dan nog zijn we niet meteen verlost van de huidige maatregelen zoals social distancing. Daarvoor heeft de Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci gewaarschuwd. Hij ziet een terugkeer naar ‘het normaal’ mogelijk pas op het einde van 2021.

 1. Fauci: “We moeten ons schuilhouden en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  Fauci: “We moeten ons schuilhou­den en lastige winter doorkomen tot vaccin er is, eind dit jaar of begin volgend jaar"

  De gerespecteerde Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft nog eens gesproken. Hij vreest voor een lastige herfst en winter en ziet een vaccin als hét kantelpunt in de hele coronapandemie. Tot dan “zullen we ons moeten schuilhouden”, zei hij. Fauci gelooft wel dat er nog eind dit jaar of begin volgend jaar een vaccin op de markt zal komen. Dat is sowieso later dan Donald Trump hoopte: hij ziet een vaccin graag nog vóór de presidentsverkiezingen begin november verschijnen.
 1. Amerikaanse burgemeester spreekt volk vanuit vakantieresort in Mexico toe: “Mensen, blijf thuis”

  Amerikaan­se burgemees­ter spreekt volk vanuit vakantiere­sort in Mexico toe: “Mensen, blijf thuis”

  Een Amerikaanse burgemeester is in ernstige verlegenheid gebracht, nadat bekend is geworden dat hij vanuit een Mexicaans vakantieresort een Facebookvideo opnam waarin hij inwoners van zijn stad Austin aanspoorde om thuis te blijven. “Dit is niet het moment om te ontspannen”, waarschuwde Steve Adler. De Democraat zat op dat moment niet in isolatie, maar was met zijn familie op vakantie in badplaats Cabo San Lucas.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis