Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Families van Russische soldaten beschuldigen Poetin ervan hen te minachten: “Wij wachten op uw antwoord, of gaat u zich weer verstoppen?”

Een schijnvertoning. Zo bestempelen families van gemobiliseerde Russen een aangekondigde bijeenkomst van de Russische president met zelf uitgekozen moeders en echtgenotes van soldaten in een poging om de woede van de bevolking te temperen. Poetin wordt bespot omdat hij zich “verstopt” voor zijn critici.

21 reacties

 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Het onderhoud met de moeders zou vandaag plaatsvinden, als het niet uitgesteld wordt. Want eergisteren heeft Poetin in Armenië op de bijeenkomst van een soort Russische verdedigings-alliantie met Armenië, Kirgistan, Kazaghstan, Wit-Rusland een serieus blauwtje gelopen. Russische vrouwen hebben terecht grote zorgen. Een Oekraïense soldaat getuigde : 'Het zijn net zombies. Je schiet ze af en er komen er altijd maar meer.' Gelukkig is het winter met al die lijken. Maar voor de vrouwen ... ?
 • Paul Hendriks

  2 weken geleden
  Volgens peskov is dit al in voorbereiding, waarschijnlijk zoekt hij nog wat moeders en echtgenotes van al of niet overleden soldaten die voor een leuke som geld (die ze toch nooit krijgen) een goed woordje komen doen, ook wel de bekende Russische schijnvertoning genoemd
 • viaene philippe

  2 weken geleden
  Wat verwacht je van zo’n gedrocht van een President hij is alleen met zichzelf bezig zelfs als de wereld vergaat het maakt hem niets uit.
 • Jef Verhulst

  2 weken geleden
  Gelukkig krijgt Poetin meer en meer weerstand, maar wie zal hem bij een eventuele val opvolgen ? Iemand als Gorbatjov zal er deze keer niet tussen zijn.
 • André Gijbels

  2 weken geleden
  Het ééne oor in en het andere oor terug buiten
 1. PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressieve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar
  PREMIUM

  PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressie­ve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar

  Rusland heeft groen licht gekregen om zelf Iraanse drones te gaan maken — tuigen die het nu al volop tegen Oekraïne gebruikt. Dat Iran zo Poetins trouwste bondgenoot wordt, spruit voort uit gedeelde haat. “Wij hebben Amerika nodig als vijand”, geeft ayatollah Ali Khamenei (83) grif toe. Hij staat al 33 jaar aan het hoofd van de streng-islamtische staat, al is hij zelf niet altijd zo vroom als hij lijkt.
 2. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.