Heropvoedingskamp in Xinjiang
Volledig scherm
Heropvoedingskamp in Xinjiang © REUTERS

Familieleden van vermiste Oeigoeren posten hartverscheurende filmpjes op TikTok om aandacht te vragen voor hun opgesloten geliefden

Naar schatting anderhalf miljoen Oeigoeren worden opgesloten in zogenaamde ‘heropvoedingskampen’ in de Chinese provincie Xinjiang. Wanhopige familieleden van vermiste mensen verspreiden hun foto’s via de app TikTok en vragen aandacht voor hun lot, schrijft The Guardian.

0 reacties

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Opnieuw tientallen Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

  Opnieuw tientallen Israëli­sche luchtaan­val­len op Gazastrook

  Het Israëlische leger heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw tientallen luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat hebben getuigen in de Palestijnse enclave gemeld. Journalisten van het Franse persagentschap AFP stelden vast dat op verschillende plaatsen in Gaza raketten zijn gevallen. De Israëlische luchtmacht zei in een korte verklaring dat gevechtsvliegtuigen momenteel “terroristische doelwitten” bombarderen in de Gazastrook.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek