EPA
Volledig scherm
© EPA

Familie van vrouw (38) die overlijdt na vaccin AstraZeneca stapt naar rechter in Frankrijk

Het gezin van een 38-jarige vrouw die aan een trombose stierf nadat ze een eerste dosis van het vaccin van AstraZeneca - nu gekend als Vaxzevria - had gekregen, heeft vrijdag een klacht tegen onbekenden ingediend bij het parket van Toulouse. De bedoeling is "een onderzoek te bekomen", zei de advocaat van het gezin.

83 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  3 maanden geleden
  Hoeveel mensen zijn er al gestorven aan COVID 19 zonder vaccin? Hoeveel mensen van alle leeftijden ook jongeren krijgen ieder jaar een thrombose? Hoeveel zijn er nu al gestorven aan een thrombose sinds de start van de vaccinatie?
 • werner vanhoutte

  3 maanden geleden
  Hoogst eigenaardig : De VS moeten het niet : gebruiken Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson. Het argument dat mensen die Astra-Zeneca namen , reeds een trombose voorgeschiedenis hadden is larie . Ook Pfizer waarschuwt in zijn bijsluiter over de mogelijkheid DAT HET VACCIN trombose kan veroorzaken. En ook Moderna geeft dit aan in zijn bijsluiter. Uiteraard dekken zij zich in .Maar iedere huisdokter weet dat natrium chloride ( in de vaccins ) trombose kan veroorzaken. Lees uw bijsluiter !
 • ALBERTA ROELANDS

  3 maanden geleden
  Ik heb al 2 x hersentrombose gehad, ik wil graag worden gevaccineerd, maar ben als de dood zo bang voor Astra Zeneca, begrijpt iemand dit, ik wil nog graag wat leven, als mij dit vaccin wordt opgedrongen wil ik er geen
 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  @Erik Meers: je vergelijkt appelen met peren. Als ik per week enkele glazen wijn drink, zal ik daar niet van doodvallen. Maar als je op voorhand weet dat je bloedklonters van een bepaald vaccin kan krijgen, dan ga je dat risico toch niet nemen zeker. Trouwens, de bloedklonters die oudere mensen krijgen, hebben heel andere oorzaken dan die van AstraZeneca. Daar gaat het om een abnormale immuunreactie. Je zal maar net bij die enkelen zijn.
 • Gertie Daerden

  3 maanden geleden
  Bedoeling is dat ze een tweetal keer per jaar gaan vaccineren, moet dit trombose risico iedere keer genomen worden? Terwijl de effectiviteit van vaccin nog eens niet zeker is, en niet wetende hoelang iemand antistoffen heeft. En dit zijn enkel nog maar de korte termijneffecten.
 1. Harde woorden tijdens “ongeziene confrontatie” met Orban op EU-top: “Heeft Hongarije nog zijn plaats in de EU?”

  Harde woorden tijdens “ongeziene confronta­tie” met Orban op EU-top: “Heeft Hongarije nog zijn plaats in de EU?”

  Op de Europese top in Brussel zijn zo goed als alle leiders donderdag zwaar uitgevallen tegen de Hongaarse premier Viktor Orban vanwege de goedkeuring van de nieuwe wet in Hongarije die een verbod instelt op het afbeelden en propageren van homoseksualiteit, afwijking van genderidentiteit en geslachtsverandering bij minderjarigen. "Deze confrontatie was ongezien", reageerde premier Alexander De Croo achteraf. Ook de Luxemburgse premier Xavier Bettel haalde hard uit naar Orban.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.