REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Familie van student (20) die uit leven stapte omdat hij dacht dat hij grote verliezen leed met online-beleggingsapp Robinhood, spant proces aan

De familie van een Amerikaanse jongeman die zichzelf van het leven beroofde omdat hij dacht zware verliezen te hebben geleden met de online-beleggingsapp Robinhood, heeft een klacht ingediend tegen het bedrijf. Ze vraagt een schadevergoeding, waarvan het bedrag niet werd meegedeeld. De app kwam onlangs volop in de belangstelling, toen ze gebruikt werd bij de GameStop-affaire. Daarbij spanden kleine beleggers samen tegen machtige hefboomfondsen.

10 reacties

 • Peter Van Landeghem

  2 maanden geleden
  Vind het wel erg, speculeren is niet zonder gevaren. Maar als de overheden, ook die van ons, nu eens beginnen op de scholen om uit te leggen wat geld, leningen & beleggingen feitelijk inhouden, men zou vele mensen uit miserie houden & anderen dan weer helpen. Ik heb op m'n 55 meer geleerd de laatste 2 jaar over financiën, hoe het er echt aan toe gaat, zonder een adviseur die zich "expert" pleegt te noemen. IoT, IoV klinkt aanlokkelijk maar het brengt ook gevaren met zich mee, voorlichting dus.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  jammer voor de familie dat iemand uit het leven stapt. Men kan kinderen nooit genoeg leren dat men steeds zelf verantwoordelijk blijft voor beslissingen die men neemt ! Het is maar al te gemakkelijk om achteraf de schuld bij anderen te gaan zoeken en zich als slachtoffer voor te doen.
 • Dirk De Buyst

  2 maanden geleden
  Misschien had de familie hun student beter moeten opvolgen...
 • Sobek Wessels

  2 maanden geleden
  Men zou aandelen pas na 1j in bezit te hebben mogen verkopen of verhandelen !? Dan is dat Kapot Speculeren direct gedaan ... Nu worden de markten Kunstmatig naar boven of naar beneden gebracht om zo sneller grote winsten te kunnen maken op Kap van Bedrijven , kleine aandeelhouders en werknemers van die bedrijven ... terwijl worden er amper belastingen gehoffen op die super winsten !
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Ronduit gevaarlijk om als beginnend belegger met (put-call) opties / shorts te spelen. Je kunt meer verliezen dan je oorspronkelijke inzet. Begrijp waar je mee bezig bent (+ het bedrijf en de markt) en perk het risico in alvorens je op dergelijke formules intekent. Natuurlijk maken apps zoals Robinhood beleggen wel bijzonder eenvoudig en allicht te toegankelijk. Reken hier ook de euforie mee op het aandeel in kwestie. Mijns inziens gaat dit ook een staartje krijgen voor reddit (wallstreetbets).
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Hilde Laga (64) is de machtigste vrouw op de Brusselse beurs: “Waarom zouden moeders geen carrière mogen maken en vaders wel?”
  PREMIUM

  Hilde Laga (64) is de machtigste vrouw op de Brusselse beurs: “Waarom zouden moeders geen carrière mogen maken en vaders wel?”

  Ze is dé machtigste vrouw van de Brusselse beurs, maar zelf wuift GIMV-voorzitter Hilde Laga (64) zoveel eer van tafel. Een bruisende carrière, vier kinderen en zes kleinkinderen later, lacht het leven haar onophoudelijk toe. Samen met NINA blikt ze even terug. “Mijn generatie is mentaal en fysiek fitter dan ooit. Waarom zou ik al uitbollen?”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"