De familie Floyd staan aan het Witte Huis de pers te woord na hun bezoek aan president Biden. George Floyd's dochter Gianna leidt een ‘chant’ met de woorden ‘say his name', ‘zeg zijn naam’.
Volledig scherm
De familie Floyd staan aan het Witte Huis de pers te woord na hun bezoek aan president Biden. George Floyd's dochter Gianna leidt een ‘chant’ met de woorden ‘say his name', ‘zeg zijn naam’. © AP

Familie van George Floyd pleit in het Witte Huis voor politiehervorming

De familie van George Floyd heeft dinsdag het Amerikaanse Congres opgeroepen om "mensen van kleur te beschermen" door een wetsvoorstel voor politiehervorming aan te nemen. Dat deed ze na een zeer symbolische ontmoeting met president Joe Biden in het Witte Huis, een jaar nadat de Afro-Amerikaanse man werd gedood onder de knie van een blanke politieagent.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Bekende Black Lives Matter-activiste (27) in Londen door hoofd geschoten ‘na doodsbedreigingen’

  Bekende Black Lives Mat­ter-activiste (27) in Londen door hoofd geschoten ‘na doodsbe­drei­gin­gen’

  Een in het Verenigd Koninkrijk bekende Black Lives Matter-activiste ligt in kritieke toestand op de intensive care nadat ze door een onbekende door het hoofd is geschoten. De schietpartij volgde op een reeks doodsbedreigingen als gevolg van haar activisme, stelt haar politieke partij Taking The Initiative Party (TTIP) in een verklaring. De Londense politie heeft nog geen aanwijzingen voor een doelgerichte aanval. Er zijn nog geen arrestaties verricht.
 3. De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

  De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

  In het Spaanse Catalonië is een duizend jaar oud kerkje letterlijk boven water gekomen. De kerk van het vroegere Sant Romà stond al zestig jaar onder water sinds de bouw van een stuwdam in 1963. Daarvoor was alleen het topje van de kerk zichtbaar in het meer. Maar de afgelopen drie jaar kreunt de Spaanse regio onder de extreme droogte. Daardoor zakte het waterpeil enorm en kwam de oude kerk opnieuw boven water. Dat gebeurt wel vaker in periodes van droogte, maar is wel enorm verontrustend voor deze tijd van het jaar. De lokale bevolking hoopt dat de kerk zo snel mogelijk weer onder water verdwijnt, want dat zou betekenen dat ze opnieuw voldoende water hebben en dus niet meer moeten opletten met hun waterverbruik. Voor de toeristen is het natuurlijk een aangename trekpleister.