Familie van Gabby Petito richt zich tot spoorloze verloofde: “Brian, we vragen je om jezelf aan te geven”

Gabby Petito’s familie hield dinsdag een persconferentie. De 22-jarige vrouw uit Florida verdween na een roadtrip met haar verloofde, Brian Laundrie. Hij keerde begin september alleen terug, maar verdween enkele dagen later. Het lichaam van Gabby werd teruggevonden in Wyoming. De familie wilde zelf geen vragen beantwoorden over haar verloofde, maar hun advocaat reageerde wel: “Brian, we vragen je om jezelf aan te geven.” De familieleden kondigden wel de oprichting aan van de Gabby Petito Foundation. Dit initiatief moet andere families helpen bij verdwijningszaken. “We willen alles doen wat we kunnen om andere mensen te helpen”, vertelt Joe Petito, de vader van Gabby. 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.