Vrijgegeven bodycambeelden van de politie laten zien hoe Gabby Petito huilde tijdens de politie-interventie.
Volledig scherm
Vrijgegeven bodycambeelden van de politie laten zien hoe Gabby Petito huilde tijdens de politie-interventie. © AP

Familie van Gabby Petito eist schadevergoeding van 50 miljoen dollar: “Agenten hebben gefaald om haar te beschermen”

De familie van de vermoorde Gabby Petito (22) heeft maandag aangekondigd dat ze een schadeclaim indient tegen de politie van Moab en lokale overheidinstanties in de Amerikaanse staat Utah. Volgens de nabestaanden hadden agenten de dood van het meisje kunnen voorkomen door daadkrachtiger op te treden bij een eerdere interventie. De familie eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (49 miljoen euro).

 1. Verloofde van Gabby Petito in vrijgegeven notitieboekje: “Ik vermoordde haar omdat ze helse pijn had, ik dacht dat ze het zo wilde”

  Verloofde van Gabby Petito in vrijgege­ven notitie­boek­je: “Ik vermoordde haar omdat ze helse pijn had, ik dacht dat ze het zo wilde”

  De moordenaar van de inmiddels wereldberoemd geworden Gabby Petito (22) maakte een einde aan haar leven omdat hij haar “uit haar lijden wilde verlossen”. In een recent vrijgegeven notitieboekje schreef Brian Laundrie dat zijn vriendin “helse pijnen” had overgehouden aan een ongeval. “Ik heb een einde gemaakt aan haar leven, ik dacht dat het barmhartig was.” De advocaat van de familie van Gabby doet de brief af als totale onzin.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Ouders van Gabby Petito in klacht tegen ouders van haar moordenaar Brian Laundrie: “Ze wisten waar haar lichaam lag”

  Ouders van Gabby Petito in klacht tegen ouders van haar moordenaar Brian Laundrie: “Ze wisten waar haar lichaam lag”

  De zaak-Gabby Petito blijft maanden na de tragedie nog altijd de gemoederen beroeren. Vorig jaar in augustus vermoordde Brian Laundrie zijn verloofde Gabby tijdens hun roadtrip door de VS. Het lichaam van de 22-jarige Amerikaanse werd pas drie of vier weken later teruggevonden. De ouders van Gabby spanden in maart een proces aan tegen de ouders van Brian, omdat die wel degelijk al tijdens de zoektocht naar Gabby zouden hebben geweten dat hun zoon zijn verloofde had vermoord én waar hij het lijk had achtergelaten.