De familie Whelan. Max wordt door zijn vader vastgehouden. Van links naar rechts: Georgia (7), mama Liz, papa Sean met Max, Thomas en Harrison. Voor de familie zit hond Kimba.
Volledig scherm
De familie Whelan. Max wordt door zijn vader vastgehouden. Van links naar rechts: Georgia (7), mama Liz, papa Sean met Max, Thomas en Harrison. Voor de familie zit hond Kimba. © rv

Familie is bang voor eigen zoon (13) met zware vorm van autisme: "Iedereen heeft al klappen gekregen"

Riskeer je de veiligheid van je familie of geef je een van je kinderen op wegens gedrag dat hij zelf niet in de hand heeft? Het Australische koppel Liz en Sean Whelan staat voor dit vreselijke dilemma, aangezien hun non-verbale, autistische zoon Max (11) steeds vaker gewelddadige uitbarstingen heeft waarbij hij zijn moeder, broers en zusje fysiek bedreigt.

34 reacties

 • mieke jansens

  3 jaar geleden
  opsluiten voor de stoppen doorslaan
 • Sobek Wessels

  3 jaar geleden
  Het is ook onmenselijk om deze jongen zo in dat gezin te laten leven hij krijgt daar niet de nodige hulp en daardoor wordt hij agressief ! Mss is deze jongen wel heel ongelukkig , vandaar zijn agressie vermits hij non verbaal is en zich niet kan uitrukken , hij kan zelfs niet zeggen dat hij pijn heeft ! ? En een beetje menselijkheid mag wel , de reactie's zijn soms wel erg grof en tonen weinig empathie !
 • Leo Schepers

  3 jaar geleden
  Eén van de problemen bij autisme is je moeilijk kunnen inleven in de emoties en gedachtengang van anderen. Maar nog erger zijn 'nomale' mensen die zich niet willen inleven in de emoties en gedachtengang van anderen.
 • Leen Gevers

  3 jaar geleden
  Het moest u maar eens overkomen . En die voor dat zeggen dat opvoeding en/of pak slaag helpt dan kent u niets van autisme . En moet u gewoonweg u mond houden . Gezinnen in zo een situaties hebben hulp nodig ondersteuning en begrip .
 • Chantalle Bourquin

  3 jaar geleden
  Ongelofelijk sommige reacties van mensen.. de ouders staan duidelijk voor een dilemma en en doen er alles aan om het voor al hun kinderen zo goed mogelijk te doen. Daarbij is niet elk kind met autisme hetzelfde, uiteindelijk is autisme een verzamelnaam voor verschillende soorten stoornissen. Dus alsjeblieft mensen, als je dan toch zo graag wilt reageren op dit soort berichten doe dat dan op een respectvolle manier. Deze ouders hebben het al zwaar genoeg !
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League