Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Fake news over België: Chinese staatskrant verkoopt vakbondsbetoging in Brussel als protest tegen NAVO

De Chinese staatskrant verspreidt nepnieuws over België. Volgens ‘The Global Times’ is de vakbondsbetoging in Brussel een protest tegen de NAVO. 

  1. Duizenden geëvacueerd in Sydney vanwege dreigende overstromingen: “Dit is een levensbedreigende noodsituatie”

    Duizenden geëvacu­eerd in Sydney vanwege dreigende overstro­min­gen: “Dit is een levensbe­drei­gen­de noodsitua­tie”

    Duizenden inwoners hebben zondag opdracht gekregen het zuidwesten van Sydney, de grootste stad van Australië, te verlaten vanwege dreigende overstromingen door de aanhoudende zware regenval. Het weerbureau waarschuwt dat de regen, die mogelijk nog twee dagen aanhoudt, kan leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen langs de oostkust in de staat New South Wales.
  2. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

    West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

    De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.