De regering wil zich opnieuw buigen over de jachtpraktijk op dolfijnen.
Volledig scherm
De regering wil zich opnieuw buigen over de jachtpraktijk op dolfijnen. © sea shepherd

Faeröer gaan jacht op dolfijnen herzien na massaslachting

Na de slachting van meer dan 1.400 dolfijnen die in een fjord van de Faeröer bijeengedreven waren, wil de regering van de eilandengroep zich opnieuw over de jachtpraktijk buigen. De situatie van zondag was “uitzonderlijk, vooral omdat de school vele malen groter dan gewoonlijk was”, schreef premier Barour a Steig Nielsen op de website van de regering. 

10 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Ze gaan het herzien. Zeggen ze ieder jaar. Het jaar daarna weer een slachting. Mij zien ze daar als toerist NOOIT.
 • Bertil Smeets

  1 maand geleden
  De faroeren denken dat zij nog in de vikingtijd leven.
 • Serge Aernoudt

  1 maand geleden
  Gewoon geen woorden voor!
 • stefan crama

  1 maand geleden
  Dit was een slachting en heeft niets meer te maken met traditie.
 • Regina Van Akker

  1 maand geleden
  Schandalige praktijken! Wat een barbaarsheid! Afschaffen die handel en wel meteen!
 1. Verontwaardiging na grootste jacht ooit op dolfijnen, 1.400 dieren afgeslacht op Faeröer-eilanden: “Echt niet meer van deze tijd”
  Play

  Verontwaar­di­ging na grootste jacht ooit op dolfijnen, 1.400 dieren afgeslacht op Fae­röer-eilanden: “Echt niet meer van deze tijd”

  Op de Faeröer-eilanden zijn 1.428 witflankdolfijnen omgebracht. Dolfijnenjacht is een eeuwenlange traditie op de eilanden in het noorden van de Atlantische Oceaan, maar het aantal is dit jaar uitzonderlijk hoog. Volgens tellingen van de Faeröer werden er in 2020 in totaal 576 grienden en 35 witflankdolfijnen gedood, een pak minder dus. Bioloog Dirk Draulans hoopt dat het hoge aantal de inwoners van de eilanden doet nadenken. “Ik hoop dat deze dieren een soort van martelaar kunnen zijn, om eindelijk komaf te maken met deze vreselijke en overbodige praktijk”, zegt Draulans.
 1. Duizenden Poolse vrouwen lieten afgelopen jaar illegaal of in buitenland abortus uitvoeren door verstrengde wet
  Polen

  Duizenden Poolse vrouwen lieten afgelopen jaar illegaal of in buitenland abortus uitvoeren door verstreng­de wet

  Minstens 34.000 vrouwen hebben in het afgelopen jaar in het buitenland of in Polen (illegaal) een abortus laten uitvoeren. In 2020 kondigde de Poolse regering een strengere abortuswetgeving aan. Zo is de ingreep sindsdien enkel nog toegelaten als de zwangerschap een bedreiging vormt voor het leven of de gezondheid van de moeder, of wanneer de zwangerschap het resultaat is van verkrachting of incest.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.