Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Factuur van miljoen (!) dollar voor 70-jarige Amerikaan die coronavirus overleefde

Een 70-jarige Amerikaan die COVID-19 had opgelopen en twee maanden was gehospitaliseerd in Seattle, heeft een factuur van meer dan een miljoen dollar gekregen. Dat bericht de krant Seattle Times. De man zal volgens de krant weliswaar die factuur niet uit eigen zak moeten betalen. Het Amerikaanse Congres heeft immers 100 miljard dollar uitgetrokken om de ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen te helpen de kost van de pandemie te dragen.

109 reacties

 • David Hermans

  9 maanden geleden
  Ik zou iedereen aanraden om het boek 'The price we pay' van Marty Makary over de doorgeschoten Amerikaanse gezondheidszorg te lezen.
 • Karel Tichmann

  9 maanden geleden
  Een 70-jarige Amerikaan die COVID-19 had opgelopen en twee maanden was gehospitaliseerd in Seattle, heeft een factuur van meer dan een miljoen dollar gekregen. Die zijn verzekering netjes betaalde...
 • louis meuleman

  9 maanden geleden
  Amerika het beloofde land maar dan alleen voor de rijke of wie een dure ziekteverzekering heeft anders beland ge op straat of ergens in een schuur de naam ziekenhuis onwaardig ,wij betalen misschien veel rsz en belastingen maar daar tegen over kunnen elke ingreep laten uitvoeren aan betaalbare prijzen en als je een hospitalisatie verzekering neemt van een paar honderd euro is het bijna gratis en toch klagen wij over alles
 • Danny Govaerts

  9 maanden geleden
  Hoe komen ze aan zulke bedragen voor mensen die enkel in bed met extra zuurstof en vloeibare voeding de tijd door brachten. Zijn het de ziekenhuizen die met de vetpot gaan lopen of heb je enkele dokters die het grote lot wonnen. Want de algemene verpleging zal er niet rijk van worden.
 • Johan Van synghel

  9 maanden geleden
  Alle reacties zijn naast de kwestie! Het artikel stelt de kostprijs in vraag. Is het nodig alle details van een verzorging als kost aan te rekenen. De ziekenhuizen rekenen zoals mr Fernand Costermans van de kampioenen. Telefoon beantwoorden = 50€, kijken = 50€, ... zo komt de rekening gemakkelijk tot deze onverantwoorde bedragen. Zoals met het Kiwimodel zou men voor al die onderdelen van de verzorging, vaste prijsafspraken moeten maken. Het ziekenhuis zou daar rekening moeten mee houden.
 1. Groot-Brittannië op zoek naar coronapatiënt met Braziliaanse variant

  Groot-Brittannië op zoek naar coronapa­tiënt met Braziliaan­se variant

  De Britse gezondheidsautoriteiten hebben een oproep gelanceerd om een reiziger te vinden die in februari uit Brazilië is gearriveerd. De persoon is besmet met een variant van het coronavirus uit Brazilië. Bij zes personen in Engeland en Schotland is de P1-variant uit het Noord-Braziliaanse Manaus vastgesteld en één persoon heeft bij aankomst in Engeland wel een test gehad, maar liet geen adres of andere gegevens achter op het testformulier.
 2. Alle lichaamsdelen van Nederlandse Ichelle (29) gevonden: Vlaamse die zich bezighoudt met “zwarte magie” verdacht van moord

  Alle lichaamsde­len van Nederland­se Ichelle (29) gevonden: Vlaamse die zich bezighoudt met “zwarte magie” verdacht van moord

  De familie van de vermoorde Nederlandse Ichelle van de Velde (29) kan eindelijk waardig afscheid van haar nemen. Het zoekteam van Stichting Signi Zoekhonden vond zaterdag het laatste ontbrekende lichaamsdeel van de Oostburgse in het uitwateringskanaal tussen Sluis en Cadzand-Bad. De jonge vrouw was sinds half december vermist. Een 44-jarige Vlaamse vrouw, die bezig is met “zwarte magie”, wordt verdacht van de moord op Ichelle.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras