REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Facebook wist van dataroof, maar keek bewust de andere kant op"

Een voormalig bedrijfsleider bij Facebook zegt dat de methodes waarmee Aleksandr Kogan in 2014 persoonlijke informatie van 50 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers verzamelde door ontelbare andere bedrijven worden gebruikt. Honderden miljoenen gebruikers zouden er wereldwijd het slachtoffer van worden. Facebook weet ervan, zegt Sandy Parakilas, maar kijkt de andere kant op.

0 reacties

 1. Facebook krijgt bakken kritiek over zich heen: zo bescherm je je privacy, of verwijder je je profiel

  Facebook krijgt bakken kritiek over zich heen: zo bescherm je je privacy, of verwijder je je profiel

  Facebook ligt zwaar onder vuur na de bekendmaking van de gegevensdiefstal van meer dan 50 miljoen gebruikers, data die door het bedrijf Cambridge Analytica gebruikt zijn om verkiezingen wereldwijd te beïnvloeden. De hashtag #DeleteFacebook piekt sinds afgelopen weekend, en steeds meer gebruikers zoeken informatie op over hoe ze zich beter kunnen beschermen of zelfs hun profiel kunnen verwijderen.
 2. Verkiezingen VK: Conservatieven van Johnson winnen in Labour-stad Hartlepool
  1

  Verkiezin­gen VK: Conserva­tie­ven van Johnson winnen in La­bour-stad Hartlepool

  48 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk mochten gisteren gaan stemmen op ‘Super Thursday’, waarbij in zowel Engeland als Schotland en Wales lokale verkiezingen werden gehouden. De stembusslag wordt gezien als een graadmeter voor de Schotse én mogelijk zelfs Welshe onafhankelijkheidskoorts en is ook voor de conservatieve Britse premier Boris Johnson een belangrijke populariteitstest. Zijn partij scoort alvast in de stad Hartlepool, waar de conservatieven een parlementszetel afsnoepen van oppositiepartij Labour, die de zetel sinds 1974 bezette.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”