Rohingyavluchtelingen uit Myanmar in een Bengaals vluchtelingenkamp.
Volledig scherm
Rohingyavluchtelingen uit Myanmar in een Bengaals vluchtelingenkamp. © REUTERS

Facebook erkent dat het slecht beleid voert in Myanmar

Facebook moet meer doen om te voorkomen dat het platform in Myanmar wordt gebruikt om aan te sporen tot geweld. Dat staat in een onderzoek van de ngo Business for Social Responsibility dat in opdracht van Facebook is uitgevoerd.

3 reacties

 • Valentijn Jacobs

  4 jaar geleden
  Als er geen moslims meer wonen in Myanmar zijn alle problemen opgelost, waarom kan men nu echt niet toegeven dat de twee godsdiensten niets anders dan moord en brand veroorzaken, laat ze gewoon uit mekaar leven en stop hen de multicul door hun strot te duwen, bij de ene zijn koeien heiliger dan de paus, de andere gaat ze stelen slacht ze op straat en eet ze op, dit gaat nooit lukken.
 • Sven Kerstens

  4 jaar geleden
  Een blote borst hebben ze eender waar gezien en word je geblokkeerd. Geweld, moorden, onthoofde lichamen, promo voor is...alles mag maar een borst oeioei? Dat is één van de vele redenen dat ik nooit een account bij accosiale media zal maken.
 • Lieven Vermandere

  4 jaar geleden
  Aung San Suu Kyi is een Myanmarese politica, leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991 en talrijke andere internationale onderscheidingen.....tot zover Wikipedia. De werkelijkheid is toch enigzins anders.
 1. “Ik zag de monsters in hun uniform en moest hen vermoorden”: zo zag het burgerverzet eruit in Cherson
  Play

  “Ik zag de monsters in hun uniform en moest hen vermoorden”: jonge verzets­strij­ders getuigen over gevechten in Cherson

  Cherson was een van de eerste steden die onder Russische controle vielen sinds de invasie in februari, maar dat wil niet zeggen dat de Oekraïense inwoners geen verzet toonden. CNN sprak met jonge mensen die het Oekraïense verzet aanvoerden en zelfstandig Russische soldaten en Russische ambtenaren om het leven brachten. “Ik voelde me eerst schuldig, maar toen besefte ik dat ze mijn thuis hadden gestolen.”
 2. Jongen (11) redt tweejarig zusje uit brandend appartement: “Zou mijn leven riskeren voor haar”

  Jongen (11) redt tweejarig zusje uit brandend apparte­ment: “Zou mijn leven riskeren voor haar”

  “Ik zou mijn leven riskeren voor mijn zus”, zegt de 11-jarige La’Prentis Doughty nadat hij zijn 2-jarige zusje Loyalty eerder deze week uit een brandend appartementsgebouw heeft gered. De jongen, die in de Amerikaanse staat Maryland woont, was alleen thuis toen hij plots vlammen zag. Hij zette het op een lopen, maar besefte al snel dat zijn zusje nog binnen zat. La’Prentis twijfelde geen seconde en trotseerde de vlammen om de kleuter in veiligheid te brengen.