AFP
Volledig scherm
© AFP

Facebook en Instagram hoeven oud-president Trump niet terug te laten keren

De Amerikaanse oud-president Donald Trump keert nog niet terug op Facebook en Instagram. De beide platforms hadden Trump in januari geblokkeerd nadat zijn aanhangers het Capitool hadden bestormd, en dat was op zich terecht, bepaalde het Oversight Board woensdag. Het Board is een soort ‘gerechtshof’ van Facebook en dochter Instagram en moet controleren of de beide platforms zich goed aan hun eigen regels houden.

27 reacties

 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Facebook en twitter zijn gewoon prive ondernemingen die zelf bepalen wat ze wel of niet toelaten en hebben geen enkele verplichting om mensen te informeren over wat dan ook Het staat een ieder vrij om zelf een soortgelijk conservatief forum op te starten waarop men dan zelf mag bepalen welk geleuter men wel of niet toelaat , of het succesvol zal zijn is de vraag
 • Jean Battheu

  1 maand geleden
  Het is hoogtijd dat het “internet” waaronder Facebook en twitter enz...ook onder vallen volledig kan worden gecontroleerd door een onafhankelijke commissie. Gesjoemel via internet moet worden stopgezet.
 • Gaston Foubert

  1 maand geleden
  @Ann Van der borght, ja, onrust tussen Zuid- en Noordkorea, vredesbesprekingen in het Midden-Oosten, ... De problemen met China alleen maar voor de bescherming van de eigen economie, iets wat men in Europa ook best zou doen.
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Volgens dit artikel heeft Facebook een onafhankelijk " Oversight Board " opgericht . Als het opgericht werd op initiatief van Facebook kan het onmogelijk onafhankelijk zijn. Het lijkt mij dat Facebook een organisatie heeft opgezet, die tegelijk rechter en partij is. Dergelijke organisaties hebben altijd gelijk. Er bestaan zeer veel van die schijn constructies ook in België.
 • Wauter Bols

  1 maand geleden
  Zalig al een paar maanden zonder die onzin dat hij uitkraamt, houden zo