De Franse buitenlandminister Laurent Fabius.
Volledig scherm
De Franse buitenlandminister Laurent Fabius. © GETTY

Fabius: "Vertrek Assad niet langer strikt noodzakelijk voor politieke overgang"

Strijd tegen ISDe Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, heeft verklaard dat het vertrek van de Syrische president Bachar al-Assad niet langer strikt noodzakelijk is voor een politieke transitie in Syrië. Fabius zei dat in een interview met een regionale Franse krant.

 1. Franse journalist die door IS werd gegijzeld: "Luchtaanvallen op Syrië zijn valstrik voor geallieerden"
  STRIJD TEGEN IS

  Franse journalist die door IS werd gegijzeld: "Luchtaan­val­len op Syrië zijn valstrik voor geallieer­den"

  Nicolas Hénin, de Franse journalist die 10 maanden lang door IS gegijzeld werd gehouden in Syrië, meent te weten hoe de terreurorganisatie kan uitgeschakeld worden. Niet door luchtaanvallen, oordeelt de man die zowel 'Jihadi John' als de schutter van het Joods Museum Mehdi Nemmouche als bewakers had. "De winnaar van deze oorlog zal niet de partij zijn met het nieuwste, duurste of meest gesofisticeerde wapentuig. Wel de partij die erin slaagt het volk aan zijn kant te scharen." Volgens Hénin zijn de luchtaanvallen een val voor alle landen die er aan deelnemen. In Groot-Brittannië, waar het Lagerhuis gisteren groen licht gaf voor bombardementen in Syrië, krijgen de uitspraken van Hénin veel aandacht.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.