Chicago ligt momenteel onder een dik pak sneeuw.
Volledig scherm
Chicago ligt momenteel onder een dik pak sneeuw. © AFP

Extreem winterweer teistert VS, tientallen doden en miljoenen mensen zonder stroom

In de Verenigde Staten zijn zeker 21 doden gevallen als gevolg van het extreme winterweer dat met name het midden en het zuiden van het land heeft getroffen. Door het extreme weer zitten alleen al in de zuidelijke staat Texas meer dan 4,4 miljoen mensen zonder stroom. In de staten West Virginia, Kentucky, Louisiana en Oklahoma gaat het nog eens om honderdduizenden mensen.

  1. Besloten afscheid van Peter R. de Vries: “Het was een perfecte dienst”

    Besloten afscheid van Peter R. de Vries: “Het was een perfecte dienst”

    Daags na de publieke plechtigheid is vandaag in het Amsterdamse theater Carré besloten afscheid genomen van de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries. Aanwezigen spreken van een “ingetogen” en “stil makende” dienst. Er waren bijna vijfhonderd genodigden aanwezig, met naast familieleden ook veel vrienden en collega's uit het televisievak en mensen die hij jarenlang heeft bijgestaan als verslaggever.
  2. Dode en meer dan 4 miljoen mensen zonder stroom in Texas door zeldzaam noodweer, ook autoproductie verstoord

    Dode en meer dan 4 miljoen mensen zonder stroom in Texas door zeldzaam noodweer, ook autoproduc­tie verstoord

    Het uitzonderlijke vriesweer in de Amerikaanse staat Texas heeft meer dan 4 miljoen inwoners tijdelijk zonder stroom gezet. In de stad Abilene moest de watervoorziening uit. Minstens één man is overleden door de “extreem lage temperaturen”, volgens de politie. Het kwik schommelde er in de zuidelijke staat tussen -2 en -22 graden Celsius. Dat is kouder dan in Alaska op dit moment. Ook op andere plaatsen in de VS is er strenge vrieskou. Dat leidt tot verstoringen van de productie bij grote autobedrijven.