Een Amerikaanse spionageballon die voor de bewaking van de zuidelijke grens wordt ingezet
Volledig scherm
PREMIUM
Een Amerikaanse spionageballon die voor de bewaking van de zuidelijke grens wordt ingezet © U.S. Customs and Border Protection

Extreem moeilijk om neer te halen: waarom ook Amerika steeds vaker spionageballonnen gebruikt

Het lijkt iets uit een ver verleden: een ballon oplaten om de vijand in de gaten te houden. En toch geven de Verenigde Staten er alleen dit jaar al 25 miljoen euro aan uit. In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn ze verschrikkelijk moeilijk neer te halen.

9 reacties

  • Jan Vannuffelen

    2 maanden geleden
    Inderdaad Peter Van Mol, waarschijnlijk leven ze liever zoals de Russen, of Iraniërs, waar je bang bent om iets te zeggen. je kan er tot 15 jaar gevangenis krijgen, gewoon om je gedacht te zeggen. Ik ben zeer tevreden over de Amerikanen, maar overal is wel iets over te zeggen.
  • lucien lemahieu

    2 maanden geleden
    de VS heeft er honderden maar owee als er ene van een ander over hun tuintje vliegd.
  • Dirk Vade

    2 maanden geleden
    Niet de Chinezen, maar de USA zijn de grootste spionnen. Apple, Google, Meta,. weten alles van je privé leven en de NSA luistert zelf gsm af van onze Europese leiders
  • Peter Van Mol

    2 maanden geleden
    Iedereen is anti-Amerika maar leeft het Amerikaanse leven….
  • Filiep Lapeire

    2 maanden geleden
    Als dat al moeilijk is weet ik echt niet waar die Amerikaanse wonderwapen zijn hoor, blijkbaar net als Poetin grote mond vol tanden en gebrul maar voor de rest niets.
  1. Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-Lago, de schuilplaats van Trump
    PREMIUM
    29

    Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-La­go, de schuil­plaats van Trump

    Geef toe: er zijn slechtere schuilplaatsen denkbaar. Als de Amerikaanse autoriteiten woensdag of later deze week Mar-a-Lago binnenvallen om ex-president Trump te arresteren, zullen ook zij grote ogen trekken. Het superdeluxe stulpje werd in 1924 opgetrokken door een schatrijke miljardairsdochter én bij haar dood weggeschonken aan de overheid als ‘Winter White House’. Die moest het echter niet hebben en sluw als Donald was, wist hij het in 1985 zwaar onder de prijs te kopen. Vandaag is het al twintig keer meer waard.