Nederlandse premier Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de eerste dag van de jaarlijkse voorjaarstop van de Europese Raad.
Volledig scherm
Nederlandse premier Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de eerste dag van de jaarlijkse voorjaarstop van de Europese Raad. © ANP

“Extra miljarden voor wapenlevering aan Oekraïne is zo goed als rond”, zegt Nederlandse premier Mark Rutte

De EU-landen zijn het bijna eens over het steken van nog eens 3,5 miljard euro in het fonds waaruit ze onder meer wapens voor Oekraïne betalen. “Ik denk dat we heel dicht bij besluitvorming zijn, zo niet al bijna rond”, zegt premier Mark Rutte na afloop van de EU-top in Brussel.

10 reacties

 • Jean West

  2 maanden geleden
  Waar zijn de miljarden die Oekraïne sedert 2016 ontvangen heeft van de USA?
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het is een extra EU budget. Dus wij zullen daar ook aan mee betalen. Onze regering leent daarvoor. Het is toch de burger die de lening en de intrest betaalt.
 • Paul De Ost

  2 maanden geleden
  Nederland kan zijn deel perfect betalen. België daarentegen ?
 • emi de graeve

  2 maanden geleden
  ik vraag me af vanwaar al dat geld blijft komen.... Waar zitten de geldbronnen van de EU ? Die schijnen onuitputtelijk te zijn. Binnenkort is het EU gat in de begroting zelfs niet meer te vergelijken met de situatie bij ons. Wanneer krijgen we daar transparantie over ?
 • Ghislain Huysentruyt

  2 maanden geleden
  Nog miljarden voor nog meer soldaten aan beide kanten de dood in te jagen. De kleintjes zijn niet boos op elkaar maar moeten elkaar doden. De leiders haten elkaar maar doden elkaar niet. En dan straks weer een monument in Oekraïne nooit meer oorlog.