Een Swastika aan de ingang van de expo ‘Design van het Derde Rijk’ in het Nederlandse Den Bosch.
Volledig scherm
Een Swastika aan de ingang van de expo ‘Design van het Derde Rijk’ in het Nederlandse Den Bosch. © ANP

Expo met hakenkruisen en nazi-design groot succes: “Opvallend veel jongeren en mannen”

BuitenlandDe kaartjes voor de tentoonstelling Design van het Derde Rijk in het Design Museum in het Nederlandse Den Bosch, die anderhalve week geleden opende, zijn in trek. Vandaag is al het 10.000e kaartje besteld en sinds de opening op zondag 8 september is de expositie continu uitverkocht geweest.

 1. Biden stelt sleutelfiguren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Biden stelt sleutelfi­gu­ren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Amerikaans president-elect Joe Biden heeft vandaag officieel de namen bekendgemaakt van kopstukken binnen zijn administratie, die vanaf 20 januari 2021 aan de slag gaat. Daaruit blijkt dat hij kiest voor een regering die staat voor diversiteit, waarin ervaring centraal staat, en die de klimaatopwarming ernstig neemt. Biden zal immers de allereerste Amerikaanse klimaatcoördinator aan het werk zetten. De nieuwe regeringsleden moeten nu nog wel bevestigd worden door de senaat. Het Witte Huis stemt er overigens mee in dat Biden vanaf nu elke dag de veiligheidsbriefing krijgt. Een signaal dat de Trump-administratie in het reine lijkt te komen met de realiteit.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?