Vrouw met mondmasker aan de Eiffeltoren
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouw met mondmasker aan de Eiffeltoren © REUTERS

Explosieve toename aantal besmettingen in Frankrijk, twintig departementen onder verscherpt toezicht: wat is er aan de hand?

Alle coronamaatregelen ten spijt, het aantal besmettingen is sinds enige tijd weer fors aan het stijgen in Frankrijk. De situatie is zodanig verslechterd dat in bepaalde gebieden extra beperkingen nodig zijn. De Franse regering heeft beslist om twintig departementen onder verscherpt toezicht te plaatsen wegens de sterke circulatie van het virus. Een overzicht.

24 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Op dit moment gaat het nergens goed, dus ook niet in Frankrijk. De covid-varianten slaan nu toe. Hier op het platteland was er al een probleem met de infrastructuur, nu is het nog erger. Je kan hier maar beter niks voor krijgen. Mijn Vlaamse buren kregen een afspraak voor een medisch onderzoek pas in april. Ze zijn halsoverkop naar België gereden: afspraak in Antwerpen vorige vrijdag. Direct. Dus ik denk dat België nog steeds beter af is dan hier op het Franse platteland.
 • Joseph Vanslembrouck

  2 maanden geleden
  Ja Wilma de gemakkelijkste oplossing zeker, laat de natuur zijn gang gaan. Simpel wat weinig helpt, bij ziekten, natuurrampen, oorlogen, laat het los, komt allemaal wel goed. Dan maar hopen dat ik op de goede plaats verblijf en wat geluk heb. Ja humaan hoor.
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Groot gelijk Wilma!!
 • Noella Vancompernolle

  2 maanden geleden
  Gelukkig dat er maatregelen zijn, anders zou het nog veel erger geweest zijn.
 • Luc Snykers

  2 maanden geleden
  We hebben het nog altijd NIET begrepen Moeder aarde wil met meer respect en zorg behandeld worden .Iedere keer dat we terug voor ons naar normaal willen overschakelen zal moeder aarde zwaarder toeslagen tot we het begrepen hebben .
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. “Iedereen is akkoord” over digitaal vaccinatiepaspoort vóór de zomer, zegt Angela Merkel na EU-top

  “Iedereen is akkoord” over digitaal vaccinatie­p­as­poort vóór de zomer, zegt Angela Merkel na EU-top

  Volgens Duits bondskanselier Angela Merkel is er een Europees akkoord over de invoering van een digitale vaccinatiepas. Het certificaat zou er voor de zomer komen, zo zei Merkel na afloop van de Europese top. Maar over de vraag of er voordelen komen voor wie zo’n pas heeft, is er helemaal nog geen eensgezindheid. Eerder had de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz - in navolging van Israël - voor een uniforme coronapas gepleit die in de hele EU geldig is. Voor hem moet die pas gevaccineerden, mensen die corona reeds onder de leden hebben gehad of mensen die recent negatief getest hebben in staat stellen om geleidelijk terug te keren naar de normaliteit én vrij te reizen tussen de Europese landen.
 1. Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjenko verijdeld”
  9

  Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjen­ko verijdeld”

  Volgens de Russische geheime dienst FSB is een aanslag op president Aleksandr Loekasjenko in Wit-Rusland voorkomen. Samen met de autoriteiten in het naburige Wit-Rusland zijn in Moskou twee mannen gearresteerd onder wie één Amerikaanse staatsburger, zo maakte de FSB zaterdagavond in Moskou bekend. Loekasjenko zelf laat zondag weten dat een staatsgreep en een moordpoging tegen hem en zijn familie verijdeld werden. Dat alles zou, volgens Loekasjenko, door de Verenigde Staten voorbereid zijn.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee