Volledig scherm
© EPA

Explosie sloeg krater van voetbalveld groot: al 137 doden en 5.000 gewonden in Beiroet, zoektocht naar slachtoffers gaat onverminderd door

De Libanese regering heeft voor twee weken de noodtoestand uitgeroepen na de zware explosie in Beiroet dinsdagavond. Die zou volgens berekeningen van nieuwszender CNN een krater geslagen hebben met een diameter van 124 meter, wat betekent dat hij ruim een voetbalveld groot is. De ramp heeft al zeker aan 137 mensen het leven gekost, nog eens 5.000 anderen zijn gewond geraakt. 300.000 mensen werden dakloos, tientallen zijn nog vermis. De reddingsoperaties gaan nog volop verder. Vanuit verschillende hoeken komt ook noodhulp op gang. Het Rode Kruis Vlaanderen roept op om een donatie te doen om de vele slachtoffers te helpen. 

 1. Wat je allemaal kan doen met ammoniumnitraat: velden bemesten, gebouwen opblazen en... ijsblokjes maken
  PREMIUM

  Wat je allemaal kan doen met ammoniumni­traat: velden bemesten, gebouwen opblazen en... ijsblokjes maken

  Terrorist Timothy McVeigh gebruikte ammoniumnitraat om een regeringsgebouw in Oklahoma op te blazen, en voor de IRA was het ook een geliefkoosd explosief. “Het is zeer gevaarlijk, als het in de verkeerde handen valt”, zegt toxicoloog Jan Tytgat. Maar ammoniumnitraat is ook een nuttig product. Het wordt gebruikt om gewassen sneller te doen groeien, om rotsen te splijten in de mijnbouw en … om coldpacks voor stramme spieren te maken.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend