Soldaten in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Soldaten in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Archiefbeeld. © AP

Explosie in militaire radar in Ecuador: autoriteiten sluiten terreuraanslag niet uit

In Ecuador heeft een ontploffing plaatsgevonden in een militaire radar die de overheid onlangs heeft geïnstalleerd om de strijd tegen drugshandel op te voeren. Er vielen geen slachtoffers, maar de overheid sluit een terreuraanslag niet uit. Dat meldt het ministerie van Defensie.

 1. Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”
  PREMIUM

  Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolban­ken”

  In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.”
 2. “Een jachtgebied voor geile mannetjes”: dit schrijven Nederlandse kranten over ‘The Voice of Holland’
  7

  “Een jachtge­bied voor geile mannetjes”: dit schrijven Nederland­se kranten over ‘The Voice of Holland’

  Ook de Nederlandse kranten berichten uitvoerig over de misstanden en het vermeend seksueel misbruik bij ‘The Voice of Holland’. Er wordt gesproken over een “beerput” die is geopend, maar wel nog maar “het topje van de ijsberg” is. Meer “onthullingen zullen de komende tijd volgen”. Het tv-programma wordt omschreven als “een jachtgebied voor geile mannetjes” en rapper Ali B. als een “veronderstelde zedendelinquent” en “seksueel roofdier”.