Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © AP

Experts: “Trumps plan om eigen socialmedianetwerk te starten, is gedoemd te mislukken”

Het plan van Donald Trump om een nieuw socialmediaplatform te starten, is gedoemd te mislukken. Dat zeggen enkele communicatie-experts aan Business Insider. De ex-president wil via een nieuw socialmedianetwerk zijn aanhangers opnieuw uitbreiden nadat hij van Twitter en Facebook werd verbannen. 

39 reacties

 • Ronny Ooijen

  4 weken geleden
  Maartje Nieuwboter, een social medium waar de gedachten nog 100 % vrij zijn? U bedoelt als de berichten enkel in het voordeel van Trump zijn, of niet? Anders droomt u hardop.
 • Ronny Ooijen

  4 weken geleden
  Carine Poelman, en hoe "goed" hij het kan beheren, zien we aan het aantal faillisementen bij zijn bedrijven.
 • Maartje Nieuwboter

  4 weken geleden
  Zijn tegenstanders zullen dat nieuwe platform onder een vergrootglas leggen en van elke mug een olifant maken. Zijn tegenstanders zullen op die manier tegen wil en dank de promocampagne voeren die dat platform wel degelijk groot zou kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat hij het kan klaarspelen om een social medium op te richten waar de gedachten nog 100 % vrij zijn.
 • guido Bervoets

  4 weken geleden
  De uitzonderlijke positie om vanuit het Witte Huis dagelijks enorme mediabelangstelling te krijgen is hij kwijt. Twitter, Instagram Facebook hebben hem laten vallen en een groot deel van zijn ultra rechtse mediazenders zoals o.a. Fox is hij kwijtgeraakt. Veel stenen gaat hij niet meer verzet krijgen.
 • Merlijn Picavet

  4 weken geleden
  Er moet duidelijk een alternatief komen voor de bestaande censuur bedrijven, wat vroeger de regime pers was is nu de sociale media.
 1. Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening
  10

  Florida heft alle coronamaat­re­ge­len met onmiddel­lij­ke ingang op, New York op weg naar snelle heropening

  De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft maandag met onmiddellijke ingang alle Covid-beperkingen opgeheven. De Republikein baseert zich voor zijn beslissing op de goed draaiende vaccinatiecampagne. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, heeft op zijn beurt aangekondigd dat de metro vanaf 17 mei weer de klok rond zal rijden. Theaterzalen, bioscopen, musea, restaurants, winkels en andere zaken zullen vanaf 19 mei op volle capaciteit kunnen draaien, zolang social distancing mogelijk is. Dat geldt voor de staat New York, maar ook voor New Jersey en Connecticut.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij