China is al herhaaldelijk beschuldigd van gedwongen orgaanroof bij gevangenen, in het bijzonder bij leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong. Archiefbeeld van een protesactie in Brussel tegen de Chinese vervolging van leden van de beweging.
Volledig scherm
China is al herhaaldelijk beschuldigd van gedwongen orgaanroof bij gevangenen, in het bijzonder bij leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong. Archiefbeeld van een protesactie in Brussel tegen de Chinese vervolging van leden van de beweging. © BELGA

Experts extreem gealarmeerd: “Geloofwaardige informatie over orgaanroof door China”

Deskundigen zeggen geloofwaardige informatie te hebben ontvangen over orgaanroof in China. Gevangenen die behoren tot Chinese minderheden zijn mogelijk slachtoffer van het gedwongen 'oogsten' van organen.

2 reacties

  • Sobek Wessels

    1 maand geleden
    Dat gebeurt niet alleen in China ...!? Dat gebeurt in de VS en Europa ook .
  • Dirk Verschueren

    1 maand geleden
    Ok, als ik het goed begrijp, worden dus gevangenen gedood om hun hart te verkopen. Nogal een lugubere beschuldiging, maar zoals altijd zonder enige vorm van bewijs. Biden zal blij zijn dat iemand nog eens China beschuldigd van iets. Ik weet maar één ding, de gruwelen door US in Abu Ghraib, Guantanamo zijn wel bewezen en andere gruweldaden mochten niet onderzocht worden door de VN. Consequenties voor de VS, niks, nada, zero. Misschien moet Europa toch eens stoppen met 2 maten en gewichten.