Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Expertencommissie: “Wereld nog steeds slecht voorbereid op nieuwe pandemie”

De wereld is niet beter voorbereid op een pandemie dan eind 2019. Dat stelt het Independent Panel for Pandemic Preparedness and Response (IPPPR) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de expertencommissie is de situatie mogelijk nog erger dan voor de coronapandemie, door de economische staat van de meeste landen.

 1. Nog geen doorbraak in gesprek Turken met Zweden en Finnen over mogelijke NAVO-toetreding

  Nog geen doorbraak in gesprek Turken met Zweden en Finnen over mogelijke NA­VO-toetreding

  NAVO-chef Jens Stoltenberg zag maandag nog geen doorbraak in de gesprekken tussen de leiders van Zweden, Finland en Turkije over de mogelijke NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen. Dat zei Stoltenberg in een gezamenlijke persconferentie met de Zweedse premier Magdalena Andersson in Brussel. Eerder hadden de twee gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn onderminister van Buitenlandse Zaken Sedat Onal, en de Finse premier Sanna Marin.
 2. Stevig protest tegen abortuskwestie: Kendrick Lamar treedt op met bloed op gezicht, Olivia Rodrigo en Lily Allen zingen ‘Fuck You’ richting rechters
  Play

  Stevig protest tegen abortus­kwes­tie: Kendrick Lamar treedt op met bloed op gezicht, Olivia Rodrigo en Lily Allen zingen ‘Fuck You’ richting rechters

  Stevig statement van Kendrick Lamar: aan het eind van zijn optreden op Glastonbury liet de Amerikaanse rapper een portie (vals) bloed over zijn gezicht en T-shirt druppelen. Daarmee protesteerde hij tegen de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het federale recht op abortus af te schaffen. Ook Olivia Rodrigo en Lily Allen deden hun duit in het zakje door samen ‘Fuck You’ te zingen.