"In de loop van de komende dagen zullen we al elementen te weten komen, maar op een eindverslag zullen we wellicht maanden, misschien zelfs jaren moeten wachten", aldus Luc Blendeman van de Air Accident Investigation Unit.
Volledig scherm
"In de loop van de komende dagen zullen we al elementen te weten komen, maar op een eindverslag zullen we wellicht maanden, misschien zelfs jaren moeten wachten", aldus Luc Blendeman van de Air Accident Investigation Unit. © AFP

Expert: "Wat er gebeurd is in cockpit is zeer interessant"

Germanwings crash"De zwarte dozen kunnen snel antwoord geven op heel wat vragen", zegt Luc Blendeman van de Air Accident Investigation Unit op Radio 1. "In de loop van de komende dagen zullen we al heel wat te weten komen."

  1. Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen

    Turkije bekriti­seert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelin­gen in derde landen op te vangen

    Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een “grote vluchtelingencrisis” in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.