De crisis kan politieke gevolgen hebben voor president Erdogan, zegt professor Dirk Rochtus (KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
De crisis kan politieke gevolgen hebben voor president Erdogan, zegt professor Dirk Rochtus (KU Leuven). © ANP / Diego Franssens

Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”

Turks president Erdogan rees naar de macht in 2003, in de nasleep van een zware aardbeving in 1999. Hij zou de zaken anders doen. Ondertussen schat de WHO dat de dodentol van de aardbeving van maandagochtend kan oplopen tot boven de 20.000. Bovendien kampt Turkije met een zware economische crisis. Overleeft Erdogan de Turkse verkiezingen van mei? Is hij verantwoordelijk voor deze ramp? “De volkswoede kan zich tegen hem keren”, zegt Turkije-expert Dirk Rochtus (KU Leuven).

9 reacties

 • Harry Van riet

  1 maand geleden
  Zijn Paleis zal wel sterk genoeg zijn.
 • luc verriest

  1 maand geleden
  Als je ziet hoe nieuwbouwappartementen ineenstuiken is er niets veranderd sinds de beving van 1999. En zal hij hulpverlening toelaten voor de getroffen Syrische gebieden nabij zijn grens? Hoe zal het Westen reageren als hij dit weigert?
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 maand geleden
  Politieke propaganda op de kap van tienduizenden slachtoffers. Heel goed !
 • Germain De Block

  1 maand geleden
  Hopelijk valt de tiran van zijn voetstuk.
 • Karl Van der Zande

  1 maand geleden
  Tijd dat em weg is, de mafkees. Hopelijk de volgende een beetje nen normale
 1. 'The Voice of Holland’-deelnemer doet boekje open over Marco Borsato: “Hij beloofde mij de finale”
  SHOWBIZZ

  'The Voice of Hol­land’-deelnemer doet boekje open over Marco Borsato: “Hij beloofde mij de finale”

  Marco Borsato (56) wordt niet vervolgd voor zijn vermeende misstanden bij de tv-show ‘The Voice of Holland’. En daar is niet iedereen mee gediend. Zo doet oud-deelneemster Babette van Vugt, die in 2012 en 2015 kandidaat was bij de talentenjacht, haar boekje over het jurylid open in de YouTube-show ‘En Dan?’. Ze beweert onder meer dat de zanger haar beloofde dat ze sowieso naar de finale mocht gaan. “Ik voelde me echt heel vernederd.”
 2. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”