“Er staat ons nog veel erger te wachten”, voorspelt professor Mia Bloom.
Volledig scherm
PREMIUM
“Er staat ons nog veel erger te wachten”, voorspelt professor Mia Bloom. © AFP / Penn State

Expert in politiek geweld voorspelt nog erger in de VS: “Er zijn mensen aan het werk die op een burgeroorlog hopen”

Rellen VSHet oproer in de VS is nog maar een begin. “Er staat ons nog veel erger te wachten”, zo voorspelt professor Mia Bloom in een gesprek met HLN. “Er zijn mensen aan het werk die op een heuse burgeroorlog hopen”, aldus de Amerikaanse expert in politiek geweld.

25 reacties

 • Ferdinand Wuytack

  1 jaar geleden
  Doet mij een beetje denken aan de klimaatmarsen hier in België. Dat was natuurlijk veel vrediger maar het tijdstip was ook juist voor verkiezingen. Na de verkiezing werd er nietmeer gemarcheerd door de jeugt. Hun door links gedirigeerde marsen hadden geen effect. Linkse partijen hadden toch verloren.
 • Michael Aerts

  1 jaar geleden
  Beste William Bonny AKA Billy the kid, werkelijk? Je gaat de US toch niet vergelijken met België. Geen sociaal vangnet, geen medisch hulp als je geen geld hebt. Enkel een constitution die te pas en te onpas wordt geïnterpreteerd naargelang het de republikeinen past. Where all men are created equal? Zolang je blank, hetero, republikein en christen bent.
 • Frank Van den Eynde

  1 jaar geleden
  We zijn een multi culturele samenleving. Grenzen zijn vervaagd. Het wordt tijd dat de mens dat aanvaard en nieuwe waarden creëert. Niet de sint maar kinderfeest. Niet kerst of suikerfeest, maar een gezamenlijk feest als uitdrukking van onze relatie met het onbekende. Kortom we zullen anders moeten gaan leven. Zijn we slim genoeg?
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Werden we in het verleden niet genoeg om de oren geslagen dat de mulicul en melting pot in de VS een voorbeeld voor de hele wereld moet worden, we hebben er het einde nog niet van gezien denk ik, ook bij ons beginnen te vuren te pruttelen, nog een maand geduld en Brussel, Parijs, Londen zijn aan de beurt, wat een gekke wereld is het geworden, er is geen orde en tucht meer .
 • Walter De Meulenaer

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat wij ook niet echt ver af zijn van dergelijke toestanden. Verschillende godsdiensten en culturen waarvan sommigen zeer extremistisch zijn, de kloof tussen arm en rijk die groter wordt en reeds velen in armoede leven, omwille van het corona virus stijgt de werkloosheid en de ontevredenheid en bovendien de mentaliteit en het egoïsme en onverdraagzaamheid van onze samenleving. Alles samen de perfecte voedingsbodem voor dergelijke conflicten zoals in de V.S en nog vele andere landen.