Expats lichten tip van sluier over verdoken losbandigheid in Saoedi-Arabië

Een vrouw met boerka die dronken op straat ligt in Riyaad, het is niet meteen een beeld dat je vereenzelvigt met het strenggelovige Saoedi-Arabië. Toch zou dit geen alleenstaand feit zijn. Volgens expats drinken de Saoedi's volop alcohol en nemen ze drugs tijdens geheime feestjes ondanks de strikte wetten in het moslimland.

 1. Saoedi-Arabië erg mild voor zichzelf in "oproep" VN-Mensenrechtenraad
  Geweld Jemen

  Saoedi-Ara­bië erg mild voor zichzelf in "oproep" VN-Mensenrech­ten­raad

  De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft vandaag de door Saoedi-Arabië geleide "coalitie" en de Houthi-rebellen in Jemen opgeroepen burgers te sparen. Na het bombardement eerder deze week op een huwelijksfeest in Noord-Jemen, waarbij 131 doden vielen, lijkt de oproep erg slappe koffie. Verwonderlijk is dat niet: de tekst werd opgesteld door huidig voorzitter van de in Genève zetelende Raad, en dat is ... Saoedi-Arabië.
 2. Groot-Brittannië trekt zich terug uit Saoedisch gevangenisproject: zorgen om mensenrechten

  Groot-Brittannië trekt zich terug uit Saoedisch gevangenis­pro­ject: zorgen om mensenrech­ten

  De Britse regering heeft vandaag aangekondigd dat het zich terugtrekt uit een omstreden aanbesteding om het Saoedische gevangenissysteem te hervormen. Het bericht komt er enkele uren later nadat de Britse regering ook haar bezorgdheid had geuit over het lot van een Brit die in Saoedi-Arabië veroordeeld werd tot zweepslagen. Het Britse contract, dat een waarde had van 5,9 miljoen pond (7,9 miljoen euro), betreft vooral de studie naar opleidingsbehoeften.
 3. Brit (74) veroordeeld tot 350 zweepslagen omdat hij wijn maakte in Saoedi-Arabië

  Brit (74) veroor­deeld tot 350 zweepsla­gen omdat hij wijn maakte in Saoedi-Ara­bië

  De 74-jarige Brit Karl Andree is in Saoedi-Arabië veroordeeld tot 350 zweepslagen omdat hij zelf wijn maakte. Andree werd betrapt met de illegale alcohol en werd voor een jaar achter tralies gezet. Volgens zijn familie is de lijfstraf die op zijn celstraf volgt levensbedreigend voor de voormalige kankerpatiënt. Zij vragen de Britse regering tussenbeide te komen. Premier David Cameron heeft intussen gereageerd.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt