Giorgia Meloni op een rally voor de verkiezingen in Napels.
Volledig scherm
Giorgia Meloni op een rally voor de verkiezingen in Napels. © AFP

Exitpolls: uiterst rechtse Giorgia Meloni wint Italiaanse verkiezingen en wordt wellicht eerste vrouwelijke premier

De coalitie rond de radicaal-rechtse partij Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni heeft volgens prognoses de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. De coalitie, die ook bestaat uit de rechts-populistische Lega van Matteo Salvini en de conservatieve Forza Italia van Silvio Berlusconi, zou meer dan de helft van de zetels in het parlement behalen. De 45-jarige Meloni wordt hoogstwaarschijnlijk de eerste vrouwelijke premier van Italië.

 1. REPORTAGE. Limburgse Turken zamelen spullen in voor groots hulpkonvooi: “De Action is zo goed als leeggekocht”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Limburgse Turken zamelen spullen in voor groots hulpkon­vooi: “De Action is zo goed als leegge­kocht”

  Hun droefenis is niet uit te drukken bij het zien van de catastrofale verwoesting in hun heimat, maar verslagen is de Turkse gemeenschap in ons land niet. Integendeel zelfs. In géén tijd en geheel spontaan ontstaat er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi met goederen, geld en ontelbare handen. “De Turkse gemeenschap is altijd gul als er anderen pech hebben, niet alleen als het ‘eigen volk’ is.”
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.