Aanhangers van de Tunesische president Kais Saied vieren de uitslag van de exitpoll.
Volledig scherm
Aanhangers van de Tunesische president Kais Saied vieren de uitslag van de exitpoll. © ANP / EPA

Exitpoll: nieuwe grondwet Tunesië aangenomen, ondanks lage opkomst

Kiezers in Tunesië hebben maandag in een referendum voor de nieuwe grondwet van president Kais Saied gestemd, maar de opkomst lag met zowat 25 procent van de kiesgerechtigden laag. Volgens een exitpoll van Sigma Conseil heeft 92 à 93 procent van de kiezers voor het aannemen van de grondwet gestemd. Omdat er geen drempelwaarde voor de opkomst is vastgelegd, wordt de grondwet aangenomen.

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Dodelijke aardverschuiving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw
  2

  Dodelijke aardver­schui­ving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw

  Volgens experts en activisten is er een groter risico op natuurrampen op het Italiaanse eiland Ischia vanwege de illegale bouw op het eiland. Het bouwen zonder vergunningen komt daar al tientallen jaren voor. Deskundigen zeggen dat er daardoor gebouwen op plekken staan waar de grond en ligging dat eigenlijk niet toelaten. Ook ontbossing en te veel bebouwing worden als factoren genoemd die de dodelijke aardverschuiving vrijdag veroorzaakten.