De lagere rechter meende maandag dat Montgomery “zo ver verwijderd is van de realiteit” dat ze het motief voor haar executie rationeel niet kan vatten.
Volledig scherm
De lagere rechter meende maandag dat Montgomery “zo ver verwijderd is van de realiteit” dat ze het motief voor haar executie rationeel niet kan vatten. © AP

Executie van enige vrouw in Amerikaanse dodencel nu toch uitgevoerd

Nadat een rechter nog maar pas had beslist dat de executie van de Amerikaanse Lisa Montgomery (52) niet zou doorgaan, werd ze vannacht (lokale tijd) alsnog geëxecuteerd. Het was het Amerikaans Hooggerechtshof dat uiteindelijk toch nog groen licht had gegeven voor de eerste federale executie van een vrouw in 70 jaar.

 1. Biden neemt eerste coronamaatregelen en verplicht mondmaskers op luchthavens, in vliegtuigen en in treinen

  Biden neemt eerste coronamaat­re­ge­len en verplicht mondmas­kers op luchtha­vens, in vliegtui­gen en in treinen

  Amerikaans president Joe Biden zal vandaag tijdens zijn eerste volledige dag in het Witte Huis tien noodmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten in te dijken. De nieuwe regering wil snel noodfondsen vrijmaken om scholen veilig te kunnen laten heropenen, en op een heel aantal vormen van collectief vervoer zullen mondmaskers verplicht gemaakt worden.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"