Volledig scherm
© BELGA

Executie dreigt voor VUB-prof in Iran: "Gebruik bekentenissen Djalali is flagrante rechtsweigering"

BuitenlandIn Iran heeft de staatstelevisie gisteravond beelden uitgezonden van Ahmadreza Djalali, de Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent die in zijn thuisland de doodstraf kreeg voor spionage. Volgens de staatszender ging het om de bekentenissen van de professor. De advocaat van de echtgenote van Djalali spreekt van een verklaring onder dwang, waar niets van waar is.

18 reacties

 • Mark Deckers

  3 jaar geleden
  Marcel Desmet, de man is niet automatisch onschuldig omdat hij gastdocent is, dat klopt. Maar als zijn schuld niet kan aangetoond of bewezen worden kan de man niet veroordeeld worden in een rechtstaat die naam waardig.
 • Mario Vanbergen

  3 jaar geleden
  Hey De Gucht,werk aan de winkel.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  En de NVA-senatoren stemden tégen de resolutie waarbij opgeroepen werd hem gratie te verlenen: begrijpe wie kan!
 • Marcel Desmet

  3 jaar geleden
  Het is niet omdat hij docent is dat hij automatisch onschuldig is toch? Noch schuld noch onschuld kan blijkbaar bewezen worden, kan even goed een goede spion zijn die zijn sporen wist, onduidelijk.
 • Francois Van Mol

  3 jaar geleden
  Dit is een ware schande !!! De politiek ligt hier blijkbaar niet wakker van.Maar dat crapuul dat in Irak vastzit ,dat krijgt pas aandacht. En Reynders raakt het ook zijn koude kleren blijkbaar niet ? Oh!! jah hij heeft de Iraanse ambassadeur op het matje geroepen. Big deal !!! Voor mij is dit een reden voldoende om een diplomatieke delegatie naar Iran te sturen . Maar dat kan blijkbaar alleen voor dat IS crapuul dat in Irak wacht op de strop.
 1. OPINIE Caroline Pauwels: "Red onze collega van de dood"

  OPINIE Caroline Pauwels: "Red onze collega van de dood"

  Als bevlogen arts en als gedreven expert in de rampengeneeskunde had hij slechts één drijfveer: mensenlevens redden. Vandaag is het zijn eigen leven dat aan een zijden draadje hangt. En er is geen arts die hem kan redden. Het lot van onze VUB-collega Ahmadreza Djalali ligt in handen van Iraanse rechters. Alleen zij kunnen zijn terdoodveroordeling nog ongedaan maken. En er is haast bij, want nu zijn hoger beroep een maat voor niets bleek, kan zijn terechtstelling elk moment gebeuren.
 2. Bourgeois dient gratieverzoek in om VUB-prof te redden van doodstraf in Iran

  Bourgeois dient gratiever­zoek in om VUB-prof te redden van doodstraf in Iran

  Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft aan de Iraanse ambassadeur een verzoek overhandigd om gratie te verlenen aan Ahmadreza Djalali, de Iraans-Zweedse wetenschapper en gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel voor wie in Iran de doodstraf dreigt. Dat gratieverzoek zal overgemaakt worden aan de hoogste geestelijke in Iran. Dat heeft Bourgeois vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Marc Hendrickx (N-VA) en Chris Janssens (Vlaams Belang). Ook Buitenlandse Zaken en minister Didier Reynders gooien alle diplomatieke middelen in de strijd.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?